051 3894 5808
0915 435 6018
دهکده وب
طراحی سایت » سئو و بهینه سازی سایت » تکنیک های سئو » 200 نکته ی طلایی سئو – بخش6. تجربه کاربری
200 نکته ی طلایی سئو – بخش6. تجربه کاربری
تکنیک های سئو, سئو و بهینه سازی سایت 29 اکتبر 2018

200 نکته ی طلایی سئو – بخش6. تجربه کاربری

پرستو بخشی پرستو بخشی

200 نکته ی طلایی سئو – بخش6. تجربه کاربری

در این مقاله قصد داریم تا در مورد 200 نکته ی طلایی سئو، بخش تجربه کاربری را خدمت شما عرض کنیم . همان طور که می دانید امروزه اهمیت و فواید طراحی سایت  بر کسی پوشیده نیست . اما فقط طراحی سایت نیست . موضوع مهم دیگری هم وجود دارد که اصلا نمی توان ان را نادیده گرفت . ان هم بازدید وب سایت است .

این موضوع هم در گروی بهتر دیده شدن وب سایت شما هم است . برای این هم نیاز است که وب سایت شما بهینه سازی شود . درصد زیادی از افراد به دنبال راه کار هایی برای بهبود سئوی سایت خود هستند . برای بهبود سئو باید بخش های مختلفی را سامان دهی کنید . یکی از بخش هایی خیلی مهم است بخش تجربه کاربری می باشد .

تجربه کاربری موضوعی است که اگر ان را به دست متخصص ان بسپارید می توانید نتایج خوبی را برای سایتتان کسب کنید . همانطور که میدانید تجربه کاربری موضوع حساسی است و طراحی این قسمت نیازمند دقت و ظرافت زیادی می باشد . پس مطالب و نکات را با دقت مطالعه فرمایید و ان ها را به درستی در وب سایت خود اعمال کنید .

به علت طولانی بودن مطلب ما این نکات و تکنیک ها را در چند مقاله برای شما جمع اوری کردیم . لطفا از دیگر مقالات ما که در این زمینه می باشد دیدن فرمایید .

 

نکات تجربه کاربری ” User Experience “

  1. کاهش نرخ پرش
  2. با استفاده از ابزار ها ببینید که کاربر ها تا کجای مطلبتان را خواندند
  3. به کمک ابزار ها ببینید که کاربران کجا ها را کلیک کردند
  4. کاهش پاپ اپ ها
  5. حواستان به تبلیغات بینا بینی باشد
  6. اطمینان از ریسپانسیو بودن وب سایتتان
  7. اطمینان از کیفیت ظاهری وب سایتتان
  8. ایجاد محتوایی که خواندن ان راحت باشد
  9. طراحی صحفه ی 404
  10. کاهش زمان در دسترس نبودن سایت
  11. نصب گواهینامه ی SSL

کاهش نرخ پرش

برای داشتن یک تجربه کاربری خوب باید هر کاری که می توانید انجام دهید تا نرخ پرشتان کاهش یابد . شاید برای اولین بار باشد که این کلمه یعنی نرخ پرش به گوشتان می خورد . پس اجازه دهید قبل از توضیحات دیگر به تعریف این موضوع بپردازیم .  نرخ پرش یا همان ” Bounce rate “ یعنی درصد جستجو هایی که از یک صفحه در وب سایت شما بازدید و بعد بدون این که صفحات دیگر را ببینند، سایت را ترک می‌ کنند ان هم با استفاده از گزینه‌ ی back .

نرخ پرشن به دو شکل دیده می شود، در واقع دو نوع دارد که در ادامه ی مطلب به انواع ان می پردازیم .

اولین نوع ان را می توانید در ” Google Analytics “ ببینید که به صورت زیر است .

 نرخ پرش

تا کنون دلایل زیادی برای نرخ پرش بالا وب سایت ها پیدا شده است . مثلا :

سایت شما ممکن است به سوالاتی پاسخ داده باشد و وقتی فرد جواب خودش را دریافت کند نیازی ندارد مطالب دیگر را بخواند .

دومین نوع پرش، همان طور که در تصویر بالا اماده است، برای رتبه‌ بندی جستجو اهمیت زیادی دارد . این مورد مربوط به زمانی است که کاربران و بازدید کننده ها از طریق جست و جو وارد سایت شما می شوند اما بنا به دلایلی، یا جواب خود را در سایت شما پیدا نکرده اند و یا از نوع مطالب خوششان نیامده است و یا هر دلیلی دیگری، تصمیمی می گیرند با استفاده از گزینه ی back از وب سایت شما خارج می شوند و به دیگر نتایج جست و جو می پردازند .

این یک شاخصه ی بزرگ برای گوگل است که نشان می‌ دهد بازدید کننده از صفحه‌ ی شما راضی نبوده و این یعنی به‌ مرور زمان شما به پایین رتبه‌ بندی نزول خواهید کرد .

بدست اوردن میزان دقیق پرش کار دشواری است، زیرا فقط گوگل می داند که چه تعداد از افراد روی سایر نتایج بدست امده از جست و جو کلیک می کنند . البته شما با برسی مدت‌ زمانی که افراد در صفحه ی شما گذراندند اطلاعات خوبی را می توانید بدست بیاروید . اگر میانگین بدست امده تنها چند ثانیه باشد به این معنی است که به احتمال زیاد افراد در وب سایت شما ان موضوعی را که دنبالش بوده اند را نتوانستند پیدا کنند .

پس چگونه می توانیم میزان پرش نوع دوم را به پایین درصد برسانیم ؟

البته فهمیدن این موضوع که وب سایت شما برای چه جست و جو هایی رتبه گرفته است کار دشواری نیست . بهترین راه این است که شما وارد سایت Ahrefs Site Explorer شوید و به کمک ان گزارش کلمات کلیدی ارگانیک را برای هر URL ای که مد نظرتان است را بگیرید . به این صورت لیستی از تمام کلمات کلیدی که برایتان بازدید به ارمغان اورده است را می توانید دریافت کنید و برسی کنید .

برای دسترسی به این قسمت و ریافت گزارشات ان به شیوه ی زیر عمل کنید :

  1. Site Explorer
  2. Enter domain
  3. Explore
  4. Organic search
  5. Organic keywords

ابزاری برای پیدا کردن organic keywords

با استفاده از ابزار ها ببینید که کاربر ها تا کجای مطلبتان را خواندند

برای اینکه ببینید که کاربران تا کجای مطلب شما را خواندن می توانید از ابزار ها و نرم افزار هایی در این خصوص استفاده کنید . یکی از این نرم افزار ها ” scroll mapping “ نام دارد که می تواند به شما کمک کند . به کمک این نرم افزار می توانید ببیینید که بازدید کننده ها قبل از این که صفحه ی شما را ترک کنند تا کجای صفحه را scroll کردند .

این اطلاعات برای فهمیدن این که بازدید کننده‌ ها کجا و چرا صفحه‌ ی شما را ترک می‌ کنند، خیلی ارزشمند است چون به کمک این ها شما قصد دارید تا تجربه کاربری وب سایتتان را بهبود ببخشید .

کلیک

 

به کمک ابزار ها ببینید که کاربران کجا ها را کلیک کردند

یکی دیگر از نکاتی که در بهبود و ارتقای تجربه کاربری شما موثر است این است که بدانید کاربران و بازدید کننده ها کجا ها کلیک کردند . باز هم مانند موارد دیگر برای این کار هم نرم افزار هایی ایجاد شدند تا به ما کمک کنند و نیاز های ما را رفع کنند . یکی از این نرم افزار ها که در زمینه ی کلیک کردن به ما می تواند کمک کند نرم افزار های ” Heat map tracking “ است .

این نرم افزار به شما می گوید که بازدید کننده‌ ها دقیقا در چه مناطقی کلیک می‌ کنند و با صفحه‌ ی شما تعامل دارند . این کار برای بهینه‌ سازی تبدیل‌ ها و قرار دادن عناصر ناوبری خیلی مفید است .

تبلیغات interestitial

یک پلاگین برای وردپرس وجود دارد که رایگان نیز است و می تواند هم ” scroll mapping ” و هم ” heat map tracking ” را برای شما انجام دهد . اسم این پلاگین پر کاربرد SumoMe می باشد . از ان استفاده کنید و از بهبود تجربه کاربری وب سایتتان لذت ببرید .

 

کاهش پاپ اپ ها

پاپ اپ هایی که برایتان مزاحمت ایجاد می کنند را تا جایی که امکان دارد کاهش دهید . با اینکه وجود پاپ‌ اپ‌ ها برای تبدیل مفید هستند اما استفاده ی بیش‌ ازحد از ان‌ ها می‌ تواند باعث شود که بازدید کننده دکمه ی ” back ” را فشار بدهد . مطمئن شوید که بستن، ان‌ ها به‌ راحتی انجام شود و کاربر ها را دیوانه نکنند .

توصیه بنده به شما این است که پاپ اپ را زمانی به کاربران نمایش بدهید که حداقل 20 ثانیه در صفحه ی وب سایت شما باشند . همچنین می توانید زمانی ان ها را نمایش دهید که کاربر قصد ترک صفحه ی شما را دارد . حتی می توانید برای داشتن تجربه کاربری بهتری برای کاربران یک کوکی تنظیم کنید که بر اساس ان یک پاپ‌ اپی که بسته شده طی ۳۰ روز اینده دیگر باز نشود .

حواستان به تبلیغات بینا بینی باشد

همیشه تبلیغات بینا بینی یا همان ” Interstitial “ در وب سایت ها استفاده می شود . اما موضوعی که در اینجا مهم است این است که ایا این مدل استفاده کردن از تبلیغ به تجربه کاربری صدمه ای نمی زند ؟

گوگل تایید کرده ممکن است سایت‌ هایی را که در نسخه موبایل، تبلیغات بینا بینی تمام صفحه، مانند شکل زیر، انجام می‌ دهند جریمه کند .

تبلیغات بینابینی

بیاید برای چند لحظه هم که شده این حقیقت را کنار بگذاریم که ان‌ ها دقیقا همین محصول را روی adsense هم تبلیغ می‌ کنند . پس حواستان به تبلیغات بینا بینی باشد . به‌ ویژه اگه تبلیغ به صورتی است که به‌ محض این که کاربران وارد صفحه می‌ شوند تبلیغ باز شود و نگذارد کاربران محتوا را بخوانند .

اطمینان از ریسپانسیو بودن وب سایتتان

یکی از موضوعات بسیار مهم در مورد تجربه کاربری این است که سایت شما برای هر سیستمی بهینه سازی شده باشد . بعضی سایت ها به زیبایی طراحی می شوند اما زمانی که کاربران قصد دارند ان ها را از طریق موبایل خود بازدید کنند به مشکل می خوردند . زیرا ان وب سایت برای موبایل بهینه سازی نشده است . پس از نظر ظاهری کاربران را اذیت می کند .

اگر سایت شما برای موبایل بهینه نشده باشد، در واقع دارید حجم قابل‌ توجهی از بازدید را هم در حال حاضر و هم در آینده از دست‌ می‌ دهید، به همین راحتی .

بهیتنه سازی برای موبایل

منبع: We Are Social

بهتر است که این کار را اولویت خودتان قرار دهید زیرا شکل ظاهری وب سایت اولین چیزی است که به چشم کاربران می خورد .

اطمینان از کیفیت ظاهری وب سایتتان

اطمینان حاصل کنید که سایت شما در تمامی دستگاه‌ ها ظاهر خوبی داشته باشد . سایت شما باید در وسایل، سیستم‌ عامل‌ ها و اندازه صفحه‌ های مختلف به‌ خوبی نمایش داده شود . همچنین باید برای کاربر هایی که دارای معلولیت هستند هم قابل‌ دسترس باشد .

ایجاد محتوایی که خواندن ان راحت باشد

خب قطعا کاربران در مرحله ی اول برای بازدید از محتوا هایتان به وب سایت شما سر می زنند . پس برای حفظ تجربه کاربری خود باید از خوب بودن محتوایتان اطمینان حاصل فرمایید . هر کاری می توانید انجام دهید تا خواندن محتوا یتان اسان باشد . مطمئن شوید که محتوا به‌ راحتی خوانده شود و فرمت خوبی داشته باشد، مثلا فونت با اندازه‌ ی بزرگ‌ تر معمولا بیشتر پسندیده می شود . یا این که متن را از لحاظ املایی و دستوری چک کنید .

طراحی صحفه ی 404

بهت است که یک صفحه‌ ی 404 دوستانه طراحی کنید . صفحه‌ ی 404 باید کاربر پسند باشد نه اینکه ” not found error “ بیاد، همچنین باید بازدید کننده‌ ها را به سمت محتوای مرتبط هدایت کند و پرش را به حداقل برساند .

صفحه ۴۰۴

برای الهام گرفتن می‌ توانید به اینجا سر بزنید و این نمونه‌ ها را ببینید .

کاهش زمان در دسترس نبودن سایت

برای داشتن تجربه کاربری خوب بهتر است از این که هاست شما قابل اعتماد است مطمئن شوید . همچنین کاری کنید تا مدت زمان عدم دسترسی به سایت به حداقل برسد حتی سعی  کنید در حالت ایده ال این زمان را به صفر برسانید . اما یک نکته ی بسیار مهم دیگر این که اگر گوگل در بازدید های مکرر متوجه شود که سایت در دسترس نیست، واضح است که رتبه‌ ی شما کاهش پیدا خواهد کرد .

پس برای انتخاب هاست حساسیت به خرج بدهید تا با این مشکلات رو به رو نشوید .

نصب گواهینامه ی SSL

بهتر است برای حفظ تجربه کاربری برای سایتتان گواهی‌ نامه‌ ی SSL نصب کنید . باید در نظر داشته باشید که تمامی سایت خودتان را تحت SSL در بیاورید . سایت هایی که از طریق HTTPS قابل‌ دسترسی هستند از طرف گوگل امتیازاتی برایشان در نظر گرفته می شود و این امتیازات در ربته ی ان ها اعمال می شود .

همچنین احتمال ان زیاد است که این مورد به خودی خود، در اینده به‌ عنوان یک عامل رتبه‌ بندی مطرح شود . حداقل هر صفحه‌ ای که از کاربران اطلاعات می‌ گیرد باید به‌ طور ایمن رمز گذاری  یا همان ” encrypt “ شود . همچنین می توانید با استفاده از ” Let’s Encrypt ” یک گواهی SSL رایگان برای سایتتان  دریافت کنید .

اگر تمامی نکات گفته شده را به صورت کامل و صحیح به کار ببندید قطعا نتیجه ی مد نظرتان را خواهید گرفت . این نکات که جزئی از 200 نکته ی طلایی سئو است، امتحان شده هستند و بنا به تجربیات و مطالعات بدست امده جمع اوری شده اند . پس با خیال راحت ان ها را در وب سایت خودتان پیاده سازی کنید تا مانند ما و دیگر وب سایت ها از ارتقای رتبه ی خود خرسند شوید .

بخش اول مقاله تا اینجا بود، لطفا برای مطالعه ی ادامه ی نکات مربوطه به موضوع محتوا به مقاله ی بعدی ما سر بزنید . از زمانی که برای مطالعه ی این مقاله گذاشتید از شما سپاس گذاریم . لطفا در صورت رضایت از مطالب ما ان ها را با دوستان خود به اشتراک بگذارید و از دیگر مقالات ما که در زمینه ی طراحی سایت، سئو، تکنیک های ان و بهینه سازی محتوا می باشد دیدن فرمایید .

 

به اشتراک بگذارید!
پرستو بخشی

پرستو بخشی

پیشنهاد میکنیم مطالب زیر را هم بخوانید.
طراحی سایت نیازمندی

طراحی سایت نیازمندی

داشتن شغل و درامد کافی مهم ترین وسیله برای تامین نیاز های بشر بوده و هنوز هم هست . در گذشته برای بدست آوردن شغل، چند راه بیشتر پیش روی افراد نبود . یکی ان که شغل پدری خود را دنبال کنند یا نزد استادی به یادگیری حرفه ای بپردازند و آن را گسترش دهند […]

انواع محتوا های ایمیل مارکتینگ بخش3

انواع محتوا های ایمیل مارکتینگ بخش3

در حالی که جمع اوری ادرس های ایمیل و ترغیب بازدید کنندگان سایت نسبت به ثبت نام در فهرست ایمیل مارکتینگ یک فرایند عمده است که برای به ثمر رسیدن به زمان و تلاش فراوانی نیاز دارد، اما هدف نهایی شما از ایمیل مارکتینگ، داشتن فهرست عظیمی از مخاطبان نیست . شما باید این مخاطبان […]

تاثیر تایپوگرافی در طراحی سایت

تاثیر تایپوگرافی در طراحی سایت

از ان جایی که اکثر صاحبین کسب و کار ها خودشان را با تغییرات جدید هم سو کردند و به راه اندازی وب سایت برای تجارتشان رو اوردند رقابت شدیدی در بین ان ها شکل گرفته است . پس یکی از مواردی که در این زمینه مهم و سرنوشت ساز است، سئوی وب سایت ها […]

مزایای طراحی سایت فروشگاهی

مزایای طراحی سایت فروشگاهی

با گسترش بستر نامحدود اینترنت در جوامع صاحبین کسب و کار ها به دنبال راهی برای برقراری ارتباط با کاربران و مشتریان جدید و معرفی خودشان در این زمینه می گشتند . بهترین و کم دردسر ترین راهی که با ان مواجه شدند، طراحی وب سایت بود . امروزه تعداد وب سایت های فروشگاهی کم […]

هنوز دیدگاهی ثبت نشده!

دیدگاه خود را درباره این مطلب ارسال کنید!

خبرنامه دهکده وب

در خبرنامه دهکده وب عضو شوید و مطالب مفید را در ایمیل خود دریافت کنید.