051 3894 5808
0915 435 6018
دهکده وب
طراحی سایت » گرافیک » موشن گرافیک چیست ؟
موشن گرافیک چیست ؟
گرافیک 28 می 2019

موشن گرافیک چیست ؟

پرستو بخشی پرستو بخشی

موشن گرافیک چیست ؟

امروزه تولید و طراحی موشن گرافیک بسیار بیشتر از گذشته به چشم می خورد بدین جهت تصمیم گرفته ایم تا در باره این موضوع جذاب و کارامد توضیحاتی را خدمت کاربران عزیز ارائه کنیم . قبل از هر چیز می پردازیم با تعریف موشن گرافیک و این که چه کارایی هایی دارد .

موشن گرافیک چیست و چه کاربرد هایی دارد ؟

موشن گرافیک یک گونه ای از فیلم سازی است که برای تولید آن از گرافیک متحرک استفاده می شود .

در ساخت این گونه آثار از دو هنر فیلم سازی و گرافیک استفاده می شود . در واقع طراح این دو را با یکدیگر تلفیق می کند تا به کمک قابلیت های هر دو محتوا و پیامی را به مخاطب انتقال دهد .

اگر بخاوهیم دقیق تر به این موضوع بردازیم باید بدانید که موضن گرافیک در گذشته نیز وجود دارشته است و در واقع یک موضوع جدیدی نیست . تنها امروزه به شکل جدید تر و حرفه ای تری به کمک پیشرفت های تکنولوژی ارائه می شود . حتما از خودتان می پرسید که در گذشته موشن گرافیک به چه صورت بوده است ؟

جالب است که بدانید موشن گرافیک برای مثال در قالب سایه بازی در هنر های قدیم وجود داشته است اما این تکنیک عمدتا مدیون پدید آمدن نرم افزار های رایانه ای و گسترش عرصه مالتی مدیا است .

موشن گرافیک

کاربرد های motion graphic عبارت اند از :

با توجه به پیشرفت روز افزون تکنولوژی بستر کاربرد های موشن گرافیک نیز گسترده تر شده است . به صورتی که اکثر بازاریابان از این شیوه در فعالیت های خود اتفاده می کنند . جالب است که بدانید گرافیک حرکت، یکی از انواع انیمیشن می‌ باشد که استفاده آن بسیار گسترش‌ یافته است .

گرافیک حرکت چیست ؟

گرافیک حرکت، به معنی گرافیکی است که به نظر می‌ رسد حرکت می‌ کند . در گذشته که دسترسی به سیستم رایانه مشکل بود پرداختن به موشن گرافیک دشوار بود و تنها از ان در صنعت فیلم سازی استفاده می شد . اما امروزه دسترسی به ان با وجود امکانات و نرم افزار ها و حتی اموزش هایی که وجود دارد راحت تر شده است .

برجسته‌ ترین کاربرد های موشن گرافیک :

  • در صنعت فیلم و تلویزیون
  • در بازاریابی
  • در وب‌ سایت
  • در صنعت تبلیغات
  • در برند سازی

مهم ترین ویژگی های motion graphic چه مواردی هستند ؟

  1. از طریق عناصر بصری گرافیکی تاثیر فوری و جلب توجه کننده ای روی مخاطب می گذارند .
  2. همچون دیگر آثار گرافیکی موجز، مینیمال، سمبولیک و نشانه محور هستند .

موشن گرافیک با دربر داشتن این دو ویژگی مهم و برجسته است که باعث شده است تا هم در فیلم هایی که با هدف برندیگ تولید می شوند کاربرد زیادی داشته باشد و هم در فیلم هایی که به تشریح یک فرآیند می پردازند .

باید بدانید که این هنر با داشتن تاثیر گذاری رنگ ها، فرم، بافت، حرکت و … در کنار موسیقی و افکت صدا می تواند برند مورد نظر را در حافظه مخاطب حک کند . این موضوع برای دیگر عوامل برندسازطی نیزتاثیرات مثبتی می گذارد برای مثال باعث می شود تا عواملی مانند : رنگ سازمانی، لوگو، تایپوگرافی و دیگر عناصر یک برند را به ناخود آگاه ذهن بیننده ببرد .

هویت سازی لوگو و برند در تقریبا تمامی شبکه های تلویزیونی توسط تیزر ها، آرم استیشن ها، وله ها، تیتراژ، opener ها، اعلام برنامه ها و میان برنامه های موشن گرافیک انجام می شود .

از سوی دیگر موجز بودن و سادگی مینیمالیستی موشن گرافیک و استفاده از نماد ها کمک می کند تا برای اهداف آموزشی و پرزنت ها بسیار مفید باشد . به عنوان مثال تشریح یک ایده استارت آپی و یا فرایندی که قرار است اجرا شود اما مردم از ساز و کار آن اطلاعی ندارند با این روش بسیار مناسب است .

تفاوت انیمیشن و موشن گرافیک

تفاوت انیمیشن و موشن گرافیک

برسی ویژگی های انیمیشن :

  1. جنبه داستانی دارند و غالبا محتوای خود را از طریق داستان به مخاطب و بیننده منتقل می کنند .
  2. شخصیت محور است .
  3. پرداختن به لایه های زیرین داستانی، روانی، احساسی و فلسفی شخصیت ها و پرسوناژ ها .
  4. بیشترین استفاده در صنعت سرگرمی و سینما .
  5. غالب ارائه انیمیشن بیشتر به سینمای داستانی نزدیک است . غالب هایی چون سریال تلویزیونی، فیلم سینمایی، انیمیشن های کوتاه داستانی و … .
  6. آثار انیمیشن بیشتر با تکنیک تدوین تداومی تدوین می شوند که برای روایت داستانی معمول تر است .

برسی ویژگی های موشن گرافیک :

  1. با تکیه بر تصویر و عناصر بصری از جمله فرم، رنگ، بافت و ترکیب بندی و حرکت محتوای خود را ارائه می دهد .
  2. غالبا تصویر محور است .
  3. پرداختن به جنبه های سمبولیک، نشانه شناسی و تشریح رویداد ها و فرایند ها .
  4. بیشترین استفاده در صنعت تبلیغات و بردینگ
  5. غالب ارائه موشن گرافیک بیشتر به تیزر های تبلیغاتی، تیتراژ و عنوان بندی، کلیپ های آموزشی و … نزدیک است .
  6. آثار موشن گرافیک بیشتر با تکنیک غیر تداومی و غیر خطی که فاقد تداوم زمانی و مکانی رویداد ها است و بیشتر به ارائه محتوا تکیه می کند تا روایتی دارای توالی رویداد ها .

نکته ای که باید ان را بدانید این است عناصر بصری، موسیقی، صدا و حرکت و … در هر دو وجود دارد اما تنها در انیمیشن است که روایت داستانی غالب است .

سخن پایانی …

از زمانی که برای مطالعه ی این مطلب گذاشتید از شما متشکریم . در صورت رضایت از این مطلب خواهشمندیم که این مطلب را به دوستان خود به اشتراک بگذارید . اگر احساس کردید که مطلب کامل نیست و یا شما اطلاعات مفید تری دارید لطفا ان را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید .

به شما توصیه می کنیم تا به دیگر مطالب سایت ما که در زمینه های زیر می باشد نیز سر بزنید :

در نهایت امیداوریم که از مطالب ارائه شده در باره ی ” موشن گرافیک چیست و چه کاربرد هایی دارد ” راضی باشید .

به اشتراک بگذارید!
پرستو بخشی

پرستو بخشی

پیشنهاد میکنیم مطالب زیر را هم بخوانید.
طراحی سایت نمونه کار

طراحی سایت نمونه کار

فارغ از شیوه فعالیت شما در دنیای حقیقی، سرمایه گذاری برای حضور پر رنگ کسب و کارتان در دنیای آنلاین امری مهم و قابل توجه است . اولین گام برای وارد شدن در این زمینه با طراحی سایت نمونه کار امکان پذیر خواهد بود . شما به کمک طراحی سایت نمونه کار می توانید بهتر […]

طراحی سایت دانشگاهی

طراحی سایت دانشگاهی

اموزش مقوله ای است که در کل دنیا به ان اهمیت ویژه ای میدهند. بطوریکه امروزه افراد برای انتخاب موسسه اموزشی خود، دست به دامان اینترنت میشوند. انها در فضای مجازی و وب سایت ها به دنبال مرکز اموزشی مورد نظر خود میگردنند و اطلاعاتی که احتیاج دارند را از وب سایت ها استخراج میکنند. […]

معرفی انواع کلمات کلیدی مخصوص بازاریابان محتوا بخش1

معرفی انواع کلمات کلیدی مخصوص بازاریابان محتوا بخش1

در مقاله ی ” اشنایی با انواع کلمات کلیدی سئو ” توضیح دادیم که ذهنیت کلی کاربران در اینترنت و جست و جو های ان ها به چه صورت است . برای مطالعه ی این می توانید اینجا کلیک کنید . اما موضوعی که در این مطلب به ان می خواهیم بپردازیم راجب به ارتباط […]

معرفی مهم ترین نکات طراحی رابط‌ کاربری بخش3

معرفی مهم ترین نکات طراحی رابط‌ کاربری بخش3

در فرایند طراحی سایت و در بخش طراحی ظاهر ان دو موضوع مهم وجود دارد . یکی طراحی تجربه کاربری ” UX ” و یکی طراحی رابط کاربری ” UI ” نام دارد . برای اشنایی بیشتر با مفهوم طراحی تجربه ی کاربری می توانید اینجا کلیک کنید . اما در این مقاله ما قصد […]

هنوز دیدگاهی ثبت نشده!

دیدگاه خود را درباره این مطلب ارسال کنید!

خبرنامه دهکده وب

در خبرنامه دهکده وب عضو شوید و مطالب مفید را در ایمیل خود دریافت کنید.