051 3894 5808
0915 435 6018
دهکده وب
طراحی سایت » طراحی سایت » معرفی زبان های طراحی سایت
معرفی زبان های طراحی سایت
طراحی سایت 17 آگوست 2019

معرفی زبان های طراحی سایت

پرستو بخشی پرستو بخشی

معرفی زبان های طراحی سایت

اتفاقی که با خواندن این مطلب برای شما می افتد این است که شما با زبان های طراحی سایت آشنا می شوید، ما هر کدام را برای شما شرح می دهیم و شما را راهنمایی می کنیم که بهتر است در چه بخش هایی از کدام یک از آن ها استفاده کنید . همچنین در نهایت متوجه خواهید شد که اگر این زبان ها را یاد بگیرید چه تغییرات جذابی می توانید در وب سایت خود ایجاد کنید .

زبان های طراحی سایت به طور کلی به دو گروه تقسیم می شود . که به شرح زیر هستند :

  1. زبان های سمت کاربر
  2. زبان های سمت سرور

زبان های طراحی سایت سمت کاربر :

تعریف زبان های طراحی سایت سمت کاربر :

به طور خلاصه به زبانی که وظیفه ارتباط با کاربر را دارد، زبان سمت کاربر می گویند .

زبان های طراحی سایتی که در این بخش جای می گیرند عبارت اند از HTML و CSS . البته اگر بخواهیم دقیق تر معرفی کنیم باید به شما عزیزان بگوییم که این دو زبان برنامه نویسی نیستند و در واقع زبان های نشانه گذاری هستند . زیرا این دو هیچ گونه کار محاسباتی انجام نمی دهند و فقط کار نمایش یک موضوع را دارند . ساختار کلی یک صفحه وب را به کمک زبان HTML ایجاد می کنند و نحوه ی نمایش آن را به کمک CSS . منظور از نحوه نمایش کد های HTML مواردی مانند :

  • رنگ ها
  • نوع فونت ها
  • نوع نوشته ها
  • و …
html & css

پس تا این جا متوجه شدید که HTML پایه اصلی صفحات وب را ایجاد می کند و CSS عناصر ظاهری آن را تعریف می کند . برای ایجاد جذابیت های بیشتر و متحرک کردن صفحه وب، برای مثال حرکت های تعاملی مانند عکس العمل به فشار یک کلید و یا کنترل حرکت ماوس از Java Script استفاده می شود . همچنین باید بدانید که جاوا اسکریپت توسط مرورگر وب اجرا می شود و با JAVA تفاوت دارد و هیچ گونه ارتباطی این دو با یک دیگر ندارند .

زبان های سمت کاربر در واقع وظیفه نمایش محتوای تولید شده را دارند.

HTML چیست ؟

کلمه ی HTML مخفف عبارت ” HyperText Markup Language ” است . این عبارت نیز به معنی زبان نشانه گذاری فرا متنی است . همان طور که در بالا نیز اشاره شد، از این زبان برای ساخت صفحات وب سایت استفاده می شود . اچ تی ام ال یک زبان بسیار ساده است که کاربرد های زیاد و مهمی دارد . در ابتدایی ترین قدم های شما به دنیای وب می تواند کمک زیادی به شما کند و شما را به خواسته هایتان برساند .

اولین بار در سال 1989 اولین نسخه از زبان اچ تی ام ال توسط فردی به نام تیم برنزلی به دنیا معرفی شد . این فرد مدت ها در تلاش بود تا مجامع علمی سراسر دنیا، از طریقی یک پروتکل بتوانند مقالات علمی را به راحتی با یکدیگر به اشتراک بگذارند . در واقع با این قصد و هدف به ایجاد زبان اچ تی ام ال پرداخت و نا گفته نماند که او سازمان W3C را تاسیس کرد .

سازمان W3C که مخفف عبارت ” World Wide Web Consortium ” است وظیفه ی پشتیبانی و توسعه ی زبان HTML را دارد . عبارت عبارت ” World Wide Web Consortium ” به معنی کنسرسیوم جهانی وب است .

از اچ تی ام ال به عنوان یک زبان برنامه نویسی یاد نمی شود . این زبان نشانه گذاری قابل مقایسه با دیگر زبان های برنامه نویسی نیست و تنها با استفاده از تگ ها چیزی را بر روی مرورگر به نمایش در می آورد .

CSS چیست ؟

همان طور که بار ها گفته شد زبان های اچ تی ام ال به کمک تگ هایشان صفحات وب سایت ایجاد می کنند اما این صفحات هیچ گونه زیبایی ندارند . مثال های زیادی در این باره وجود دارد که طراحان برای توصیف زبان اچ تی ام ال و سی اس اس از آن استفاده می کنند . در ادامه به دو تا از آن ها می پردازیم .

CSS
  • یک ساختمان را در نظر بگیرید، یک ساختمان با آهن و آجر و سیمان بنا می شود و در واقع دارای یک ساختار می شود . اما بدون نما و رنگ و غیره زیبایی ندارد . دقت کنید، این ساختمان تقریبا کاربرد خود را دارد اما کاملا نا زیبا است . حال تصور کنید که اچ تی ام ل همان ساختار کلی وب سایت است و سی اس اس رنگ و نما و غیره است .
  • مثال دیگری که در این باره زیاد به گوش می رسد، تشبیه اچ تی ام ال و سی اس اس به ساختار بدن انسان است . طراحان می گویند که اچ تی ام ال مانند استخوان های بدن هستند که اسکلت و ساختار کلی بدن را ایجاد می کنند و سی اس اس مانند رنگ مو، رنگ چشم و دیگر موارد ظاهری هستند .

با پیشرفت وب و گسترش اینترنت و فن آوری های جدید نیاز های کاربران نیز افزایش یافت و در واقع یک محیط رقابتی برای صاحبین وب سایت ها و کسب و کار ها ایجاد شد . صاحبین وب سایت ها برای جذب هر چه بیشتر کاربران به وب سایتشان سعی بر ایجاد جذابت های ظاهری وب سایت می کردند . در آن زمان به یک زبان دیگر برای فراهم کردن این شرایط، نیاز بود، که بالاخره زبانی تحت عنوان CSS که مخفف آن Cascading Style Sheets بود ارائه شد .

خدمت زبان سی اس اس به دنیای وب

عبارت Cascading Style Sheets به معنی الگو های آبشاری است . این یکی از زبان های طراحی سایت بود که در سال 1996 و توسط Hakon Wium Lie ابداع شد . به مرور زمان زبان سی اس اس توسعه یافت و مرورگر های بیشتری از آن پشتیبانی کردند به صورتی که امروزه آن را به عنوان بخش لاینفک دنیای وب می شناسند .

با استفاده از زبان سی اس اس شما می توانید به تگ های اچ تی ام ال استایل دهید یا به عبارت دیگر به آن ها ظاهری زیبا ببخشید . منظور از استایل دادن به تگ های اچ تی ام ال این است که :

  • بتوانیم رنگ نوشته ها را ایجاد کنیم و یا تغییر دهیم .
  • بتوانیم اندازه ی جزئیات محتوای صفحه را تغییر دهیم و به زیبایی ظاهری آن بیافزاییم .
  • چینش المان های اچ تی ام ال را تنظیم کنیم .
  • سایه و بسیاری چیز های دیگر را کنترل کنیم .
 Java Script

Java Script چیست ؟

جاوا اسکریپت یکی از معروف ترین زبان‌ های برنامه نویسی است که توسعه دهندگان از آن برای تعاملی کردن وب سایت ها استفاده می کنند . لازم به ذکر است که از این زبان برای ساخت اپلیکیشن های موبایل نیز استفاده می شود . ساید با خواند این خط کمی گیج شده باشید و هنوز به طور کامل جاوا اسکریپت را نشناخته باشید . بدین منظور ما مثالی را برای شما ذکر کردیم تا به درک بهتر این موضوع منجر شود .

مثال :

یک صفحه وب سایت را تصور کنید . شما قصد دارید حالتی را در وب سایتتان ایجاد کنید که، زمانی که کاربران بر روی کلیک می کنند و یا موس را نگه می دارند، گزینه های زیر شاخه با افکت خاصی نمایان شوند . شما برای ایجاد چنین حالتی در وب سایتتان نیاز به استفاده از جاوا اسکریپت دارید .

از جاوا اسکریپت در چه کار هایی می توان استفاده کرد ؟

  1. کنترل کردن ظاهر یک وب سایت مثلا حذف و اضافه کردن تگ های اچ تی ام ال .
  2. ساخت بخش‌ های تعاملی وب سایت مثل Menu ها، Date Picker ها و … .
  3. چک کردن ارور فرم‌ ها در سمت مرورگر پیش از ارسال درخواست به سرور .
  4. نمایش داده‌ ها با استفاده از چارت‌ ها و نمودار ها .
  5. استفاده از فناوری AJAX در وب سایت‌ ها به منظور جلوگیری از بارگذاری مجدد صفحات وب و در نتیجه ایجاد یک تجربه ی کاربری به مراتب بهتر .
  6. ایمپورت کردن داده‌ ها از سایر سایت ها و تحلیل آن‌ ها و بسیاری کار های دیگر .

نتیجه …

زمانی که می خواهید به طراحی سایت های سمت کاربر یا همان رابط کاربری سایت بپردازید باید از موارد زیر استفاده کنید :

  1. زبان‌ اچ تی ام ال
  2. زبان‌ سی اس اس
  3. زبان‌ جاوا اسکرپیت

این دست زبان‌ ها برای طراحی وب سایت‌ های استاتیک مناسب هستند اما اگر بخواهیم یک وب سایت پویا یا دینامیک داشته باشیم، نیاز به زبان‌ هایی به غیر از آنچه تاکنون مورد بررسی قرار داده‌ ایم نیاز خواهیم داشت .

دو تعریف مهم :

 Static Vs. Dynamic

سایت Static یا ایستا :

وب سایت ایستا سایتی است که صرفا یکسری اطلاعات ثابت را در اختیار کاربران قرار می‌ دهد . برای مثال :

  • سایت معرفی یک هنرمند که به معرفی وی و آثارش می پردازد .
  • سایت شرکتی معمولی که صرفا توضیحی در ارتباط با آن شرکت می‌ دهد .

سایت‌ Dynamic یا پویا :

وب سایت پویا سایتی است که این امکان را برای کاربران سایت فراهم می‌ سازند که بتوانند با سایت تعامل داشته باشند . منظور از تعامل موارد زیر هستند :

  • ثبت نام در سایت
  • ورود به ناحیه ی کاربری
  • نظر دهی
  • تولید محتوا
  • و …
زبان های سمت سرور

زبان های طراحی سایت سمت سرور :

بر خلاف زبان های سمت کاربر، زبان های سمت سرور در پشت صحنه هستد . در واقع با کمک این زبان ها بیشتر کار های محاسباتی را انجام می دهند . این بخش جایی است که کاربر چیزی از آن را نمی بیند . زبان های سمت سرور زیادی وجود دارد که در ادامه به معرفی معروف ترین ها و محبوب ترین های آن می پردازیم :

  • زبان برنامه نویسی ASP.Net
  • زبان برنامه نویسی PHP
  • زبان برنامه نویسی پایتون
  • زبان برنامه نویسی روبی
  • زبان برنامه نویسی پرل
  • زبان برنامه نویسی جاوا
  • و …

زبان های سمت سرور در واقع وظیفه پردازش اطلاعات دریافتی از کاربر را دارند.

زبان برنامه نویسی ASP.Net :

کلمه ی ASP مخفف عبارت Active Sever Page است . معنی این عبارت صفحات فعال تحت سرور است که نسخه اولیه این زبان تحت فریم ورک دات نت در سال ۲۰۰۲ توسط کمپانی مایکرو سافت برای تولید صفحات پویا معرفی شد . امروزه این زبان را به عنوان یکی از قدرمتمند ترین زبان ها برای تولید اپلیکشین های وب می شناسند . اپلیکیشن هایی که با استفاده از این زبان نوشته شده اند در سرور های ویندوز قابل اجرا هستند . به طور معمولا بانک اطلاعاتی آن ها همان sql server معروف است .

در سال ۲۰۰۲ توسط کمپانی مایکرو سافت برای تولید صفحات پویا معرفی شد . امروزه این زبان را به عنوان یکی از قدرمتمند ترین زبان ها برای تولید اپلیکشین های وب می شناسند . اپلیکیشن هایی که با استفاده از این زبان نوشته شده اند در سرور های ویندوز قابل اجرا هستند . به طور معمولا بانک اطلاعاتی آن ها همان sql server معروف است .

زبان برنامه نویسی PHP :

یکی دیگر از معروف ترین زبان های برنامه نویسی سمت سرور PHP است . باید بدانید که برنامه هایی که توسط این زبان نوشته می شوند تحت لینوکس اجرا می شوند . البته لازم به ذکر است که php می تواند توسط ویندوز هم به اجرا دراید . بانک اطلاعاتی این زبان Mysql نام دارد . به طور معمول اکثر سیستم های مدیریت محتوا یا همان CMS ها با این زبان برنامه نویسی طراحی و برنامه نویسی شده اند . می‌توان از آن به عنوان یک زبان عمومی نیز استفاده‌ کرد .

زبان برنامه نویسی پایتون :

پایتون یکی دیگر از زبان های مناسب، همه منظوره و بسیار محبوب است . فریم ورک های زبان پایتون بهترین انتخاب برای توسعه دهندگان است . پایتون سینتکس بسیار ساده‌ ای دارد . میزان رشد پایتون در سال های گذشته رشد بسیار خوبی داشته است . همچنین این زبان در رده بندی انجمن TIOBE موفق به کسب رتبه های خوبی شده است .

زبان برنامه نویسی روبی :

انتشار و توسعه ین زبان در اواسط دهه ۱۹۹۰ اتفاق افتاد . سازنده ی آن یوکیهیرو ماتز ماتسوموتو نام داشت . در طی سال ها نسخه های جدیدی از این زبان برای کاربران منتشر شد و کامل ترین آن بالاخره در سال 2006 ارائه شد . این زبان برنامه نویسی نیز فریم ورک هایی برای خود دارد که یکی از محبوب ترین آن ها Ruby on rails نام دارد . جالب است که بدانید الگوی طراحی برنامه‌ های این فریم‌ ورک برپایه MVC است .

زبان برنامه نویسی پرل :

عده ای از طراحان و توسعه دهندگان بر این باور هستند که زبان Perl، نسخه جدید زبان COBOL است . این زبان مانند یک نوار مسیر عبوری برای اینترنت به نظر می رسد و بیشتر برای هماهنگ سازی پایگاه های اطلاعاتی با دیگر سیستم ها به کار می رود . زبان های اسکریپتی مانند Perl ، PHP ، Python و Ruby کاربران زیادی دارند . همین موضوع باعث می شود که زبان های اصلی مثل Java، در پشت سر آن ها بمانند .

زبان برنامه نویسی جاوا :

قبل از توضیح زبان جاوا باید دوباره متذکر شوم که ربان جاوا و جاوا اسکریپت با هم متفاوت هستند . تا سال ۲۰۱۲ زبان هی برنامه نویسی زیادی معرفی شدند که جاوا نیز یکی از آن ها بود و البته نا گفته نماند که محبوبیت زیادی را از ان خود کرده بود . جیمز گاسلینگ در سال 1995 و تحت لیسانس شرکت سان این زبان را ارائه کرد . یک نکته جذاب در باره ی جاوا وجود دارد و آن هم قابلیت پیاده سازی بر روی تمام پلتفرم‌ های استاندارد است .

تکنولوژی‌ های جاوا عبارت اند از :

برنامه نویسی

جاوا برای موبایل‌ و اپلیکیشن‌ ها (J2ME) :

این تکنولوژی بیشتر با نام J2ME یا Java 2 Mobility Edition شناخته شده است و بیشتر برای مقابله با محدودیت‌ های ساخت برنامه‌ های کاربردی در دستگاه‌ های کوچک مورد استفاده قرار می‌ گیرد . همچنین دارای کتابخانه‌ های بسیاری برای توسعه اپلیکیشن است..

نگارش استاندارد جاوا (J2SE) :

این تکنولوژی مخفف عبارت Java 2 platform standard edition می‌ باشد . به کمک این تکنولوژی می‌ توان، طیف وسیعی از برنامه های کاربردی مانند بازی‌ های گرافیکی تا اپلیکیشن‌ های مرتبط با پایگاه‌ های داده را تولید کرد . در کتابخانه ی این تکنولوژی کلیه‌ ی API ها و کلاس‌ های مورد نیاز وجود دارد .

نگارش سازمانی جاوا (JEE) :

این پلتفرم جاوا مخفف عبارت Java enterprise edition است . از این تکنولوژی در توسعه برنامه‌ های بسیار بزرگ و سازمانی استفاده می شود .

سخن پایانی …

در صورت رضایت از این مطلب خواهشمندیم که این مطلب را به دوستان خود به اشتراک بگذارید . اگر احساس کردید که مطلب کامل نیست و یا شما اطلاعات مفید تری دارید لطفا ان را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید . اگر به دنبال قالب زیبا و جذاب برای طراحی وب سایتان می گردید به لینک زیر مراجعه کنید و جذاب ترین و باکیفیت ترین قالب های وردپرسی را دانلود کنید .

به شما توصیه می کنیم تا به دیگر مطالب سایت ما که در زمینه های زیر می باشد نیز سر بزنید :

در نهایت امیداوریم که از مطالب ارائه شده در باره ” معرفی زبان های طراحی سایت ” راضی باشید .

به اشتراک بگذارید!
پرستو بخشی

پرستو بخشی

پیشنهاد میکنیم مطالب زیر را هم بخوانید.
مزایای حضور در دنیای دیجیتال چیست ؟

مزایای حضور در دنیای دیجیتال چیست ؟

با فراگیر شدن اینترنت و گوشی های موبایل دیگر امروزه کمتر کسی را می توان یافت که در دنیای دیجیتال حضور نداشته باشد . اما مزایای حضور در دنیای دیجیتال چیست ؟ چه گونه می توان از این فضا استفاده مثبت کرد ؟ چگونه می توان با مزایای حضور در دنیای دیجیتال به کسب درآمد […]

طراحی سایت با وردپرس یا cms اختصاصی ؟ بخش2

طراحی سایت با وردپرس یا cms اختصاصی ؟ بخش2

در بخش قبلی این مطلب به معرفی طراحی سایت با وردپرس یا cms اختصاصی به صورت جدا گانه پرداختیم و مزایای استفاده از هر کدام را شرح دادیم . هدف ما از نوشتن این مطلب این است که به شما در تصمیم گیریتان کمک کنیم . با مطالعه ی این مطلب و بخش اول آن […]

41 مورد عوامل مؤثر بر اعتبار وب سایت بخش 2

41 مورد عوامل مؤثر بر اعتبار وب سایت بخش 2

به سایت دهکده وب خوش آمدید با ادامه مطالب اعتبار وب سایت درخدمت شما هستیم این عوامل همانطور که گفته شد میتواند اعتبار وب سایت شما را ارتقا بخشد با رعاییت آنها میتوانسید از اعتبار بالای وب سایت خود احساس رضایت کنید خب از بین این عوامل موثر بر اعتبار وب سایتتان باید بدانید کدام […]

طراحی سایت وکالت

طراحی سایت وکالت

قوانین حقوقی بسیار متعدد و مفصل بوده دارای مواد و تبصره های مختلفی هستند، بطور مثال مسایل مربوط به موضوع چک در قالب یک کتاب ۲۰۰ صفحه ای بیان شده و همینطور دیگر موارد قانونی و حقوقی نیز به این منوال است و گاه موارد حقوقی تخصصی نیز می شوند. از آنجایی که عموم مردم […]

هنوز دیدگاهی ثبت نشده!

دیدگاه خود را درباره این مطلب ارسال کنید!

خبرنامه دهکده وب

در خبرنامه دهکده وب عضو شوید و مطالب مفید را در ایمیل خود دریافت کنید.