نرخ کلیک چیست ؟
نرخ کلیک چیست ؟
نرخ کلیک موضوعی است که در زمینه ی سئوی سایت و دریافت رتبه های بهتر در گوگل اهمیت فراوانی دارد . شما به کمک برخی از الگوریتم های گوگل مانند الگوریتم RankBrain می توانید تاثیر نرخ کلیک بر سئو سایتتان را مشاهده و برسی کنید . در ادامه به شما خواهیم گفت که نرخ کلیک در واقع چیست و این که چگونه می توانید ان را بهبود ببخشید تا نتایج بهتری دریافت کنید .
تعریف :
CTR یا همان نرخ کلیک مخفف عبارت ” Click Through Rate “ می باشد . به این معنی که وقتی یک کاربر در گوگل جست و جو می کند و در نتایجی که گوگل برای ان نمایش می دهد، شما را انتخاب می کند و بر روی لینک سایت شما کلیک می کند . به درصدی از کاربران که بر روی لینک شما کلیک می کنند، نرخ کلیک می گویند . محاسبه ی ان به صورت زیر است :
نکته ای که باید در این زمینه بدانید این است مقدار CTR برای هر کلمه کلیدی و هر صفحه متفاوت است . اجازه دهید تا با ذکر یک مثال این مطلب را بهتر شرح دهم . برای مثال ممکن است CTR شما، برای عبارت ” آموزش وردپرس ” ۱۰ درصد باشد ولی برای عبارت ” آموزش طراحی سایت ساده ” ۱۸ درصد باشد . در صورتی که هر دو عبارت مربوط به یک صفحه از سایت هستند .
نکته ی بعدی این است که برای هر صفحه از وب سایت شما یک نرخ کلیک متوسط محاسبه می شود . این محاسبه متشکل از تمام کلماتی که با جست و جوی آن ها صفحه شما در نتایج جست و جو نمایش داده می شود .
impression به چه معنی است ؟
این عبارت به معنی حضور شما در نتایج جست و جو است . به این صورت که در هر زمان که یک کاربر عبارتی را در گوگل جست و جو می کند برای تمام نتایج موجود در صفحه یک Impression ثبت می شود .
ایا در موارد دیگری هم برای شما impression ثبت می شود ؟
به جز گزینه ی بالا که گفته شد تنها در دو حالت زیر است که باز هم برای شما impression ثبت می شود :
- اگر شما در باکس های ویژه مانند نمایش نقشه یا نمایش تصاویر حضور داشته باشید
- ممکن است زمانی که شما در صفحه ی دوم قرار دارید نیز برایتان یک impression ثبت شود اما به شرطی که کاربر از صفحه دوم نیز بازدید کند . حتی اگر جز نتایج اخر صفحه دوم باشید و کاربر تا اخر اسکرول نکند برای شما یک impression ثبت می شود زیرا کاربر از صفحه دوم بازدید کرده است
نرخ کلیک متوسط چیست ؟
به صورت متوسط هر رتبه ای که در نتایج گوگل نمایش داده می شود یک درصد مخصی از کلیک کاربران را به خودش اختصاص می دهد . منطقی است که در بین رتبه ی یک گوگل در نتایج ها دارای بیش ترین CTR باشد که این میزان در دسکتاپ نزدیک به ۳۲ درصد و در موبایل ۲۴ درصد است .
لازم به ذکر است که درصد هایی که کمی قبل گفته شد یک عدد متوسط جهانی است یعنی این که برای تمام عبارات و سایت ها به این شکل است . بدین جهت ممکن است شما رتبه یک گوگل در نتایج حاصل از جست و جوی کاربران باشید ولی CTR شما بیش از ۸۰ درصد و یا حتی کمتر از ۲۰ درصد باشد .
یک موضوع دیگر که شاید برایتان جالب باشد این است که ابزار های مختلفی که گوگل در طی زمان معرفی کرده است جایگاه رتبه ی یک و نرخ کلیک ان را تحت تاثیر قرار می دهند . این موارد عبارت اند از : نقشه گوگل، نمایش اخبار، rich snippets، تبلیغات گوگل و … . یکی از این موارد را برای مثال و این که شما متوجه شوید منظور ما چیست توضیح می دهیم .
تاثیر تبلیغات گوگل بر CTR
این موضوع را طبق نتایج به دست امده از تحقیقات و انالیز های رتبه یک جست و جو ها شرح می دهیم . این نتایج را ما در یک بازه ی دو ساله برای شما بیان می کنیم . تنها در طی دو سال ارزش رتبه ۱ گوگل ۳۷ درصد کاهش داشته است . یعنی اگر دو سال پیش شما رتبه ۱ بودید تقریبا ۵۰ درصد کاربران را به خود جذب می کردید ولی امروز این عدد به نزدیک ۳۲ درصد کاهش پیدا کرده است . در مقابل البته آمار جست و جو در گوگل رشد چشم گیری داشته و تعداد جست و جو ها نسبت به دو سال پیش بسیار بیشتر شده است .
عوامل موثر در ارتقای نرخ کلیک
به صورت کلی شما باید در یک فضای کم و همچنین در کوتاه ترین زمان کاربر را به خود جذب کنید .
- عنوان صفحه
- توضیحات متا
- استفاده از نشانه گذاری استاندارد یا Schema
عنوان صفحه
عنوان هر صفحه از سایت شما توسط تگ title که در هدر صفحه قرار دارد تعیین می شود . شما به اندازه 70 کارکتر فضا دارید تا بتوانید یک عنوان جذاب و وسوسه انگیز و مناسب را ایجاد کنید تا کاربران را برای کلیک بر روی لینک سایتتان تحریک کنید . برخی کلمات نیز هستند که امروزه به فراوانی در اینترنت مشاهده می شوند و باعث جذب کاربران می شوند . برای مثال کاماتی مانند : آسان، ساده، ارزان، رایگان و … .
توضیحات متا
جایگاه توضیحات متا در زیر عنوان قرار دارد و شما فضایی بیشتر اما با فونتی ریز تر در اختیار دارید تا باز هم برای جذب کاربران تلاش خود را بکنید . تعداد کارکتر مجاز در این بخش حدود 320 کارکتر است . یکی از کار هایی که باعث جذب کاربران می شود و توسط توضیحات متا می توان این کار را انجام داد ارائه یک توصیف درست و خلاصه وار از محتوای صفحه است .
استفاده از نشانه گذاری استاندارد یا Schema
قطعا شما هم در اینترنت با وب سایت هایی مواجه شده اید که دارای توضیحات تکمیلی بوده اند . معروف ترین ان ها سیستم امتیاز دهی است . استفاده از این ابزار به شما کمک می کند تا توجه کاربران را جلب کنید و CTR خود را بهبود دهید .
تاثیر CTR بر SEO
شک نکنید که میزان CTR به طور مستقیم ب سئوی صفحه تاثیر می گذارد .
اگر CTR سایت شما در مقایسه با جایگاهی که الان دارید بیشتر باشد گوگل به کمک الگوریتم RankBrain برای بهبود جایگاه شما دست به کار می شود . اما ممکن است در شراطی گوگل جایگاه شما را بدون تغییر بگذارد و ان را ارتقا ندهد . در هر صورت به علت افزایش یافتن نرخ کلیک سایتتان در واقع دارید بازدید کنندگان بیشتری را دریافت می کنید .
افزایش CTR
سئو کاران اولین راه حلی که در این زمینه به ان می رسند ایجاد کلیک های غیر واقعی است . نظر ان ها بر این است که حال که نرخ کلیک می تواند به این اندازه بر رتبه بندی گوگل تاثیر بگذارد ما می توانیم با طراحی ربات هایی که با IP های متفاوت عبارت مورد نظر ما را جست و جو می کنند باعث ایجاد کلیک های غیر واقعی شویم . اما باید بدانید که این کار نه تنها جایگاه شما را ارتقا نمی دهد بلکه باعث خراب شدن شرایط فعلیتان شود .
الگوریتم های گوگل به راحتی می توانند این ربات ها را از کاربران واقعی تشخیص دهند .
از زمانی که برای مطالعه ی این مطلب گذاشتید از شما متشکریم . در صورت رضایت از این مطلب خواهشمندیم که این مطلب را به دوستان خود به اشتراک بگذارید . اگر احساس کردید که مطلب کامل نیست و یا شما اطلاعات مفید تری دارید لطفا ان را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید .
به شما توصیه می کنیم تا به دیگر مطالب سایت ما که در زمینه های زیر می باشد نیز سر بزنید :
در نهایت امیداوریم که از مطالب ارائه شده در باره ی ” نرخ کلیک ” راضی باشید .
هنوز دیدگاهی ثبت نشده!