تفاوت زبان برنامه نویسی php با ASP در چیست؟
تفاوت زبان برنامه نویسی php با ASP در چیست؟
در این مقاله ما به برسی یکی از پر تکرار ترین سوال های در زمینه ی برنامه نویسی با عنوان ” تفاوت زبان برنامه نویسی php با ASP چیست ؟ “ می پردازیم . مواردی که در ادامه می خوانید قابلیت ها و امکانات هر کدام از این زبان های برنامه نویسی برای شرح تفاوت زبان برنامه نویسی php با ASP است . اما قبل از این که به توضیح این تفاوت ها بپردازیم باید شما را با این دو زبان به صورت مختصر و مفید آشنا کنیم .
معرفی زبان برنامه نویسی php :
- هدف زبان برنامه نویسی php، نوشتن اسکریپت های وب است . در واقع هدف، فرار از پیچیدگی های Perl و نوشتن CGI با زبان هایی مثل C و ارائه دستوراتی ساده برای طراحان صفحات وب است .
- زبانه برنامه نویسی php اولیه دارای دستورات محدود و ساده ای بود . از این زبان برای کار های ساده و برای طراحان وب سایت ها استفاده می شد و نه برنامه نویسان حرفه ای .
- به مرور زمان این زبان برنامه نویسی پیشرفت کرد .
- یکی از ویژگی هایی که باعث تسریع در پیشرفت آن شد Open Source بودن آن بود .
- اولین تغییری که در این زبان شاهد آن بودیم، تعداد دستورات و توابع این زبان بود که گسترش یافته بود . این گسترش به حدی بوده است که امروزه نیز به راحتی کار های نسبتا پیچیده ای مثل کار با سوکت ها یا تصاویر با توابع این زبان قابل اجرا است .
- یکی دیگر از دلایل پیشرفت این زبان برنامه نویسی از لحاظ معماری بود . زیرا این زبان از شی گرایی پشتیبانی می کرد .
- زبان برنامه نویسی php به طور کلی یکی از زبان های معمول برای نوشتن اسکریپت های اجرایی در محیط یونیکس، لینوکس (هر چند که در ویندوز نیز به خوبی اجرا می شود) و کار با نرم افزار مدیریت بانک اطلاعات MySQL است .
معرفی زبان برنامه نویسی ASP.net :
- ASP.NET یکی دیگر از زبان های برنامه نویسی است که برای طراحی وب سایت از آن استفاده می کنند .
- باید بدانید که ASP.NET نسل جدید زبان برنامه نویسی ASP است .
- جالب است بدانید که ASP.NET با ASP کلاسیک سازگار نیست . اما ممکن است ASP.NET شامل ASP کلاسیک باشد .
- صفحات ASP.NET تألیف شده اند، که موجب سریع تر شدن آن از ASP کلاسیک شده است .
- ASP.NET دارای پشتیبانی بهتر زبان، یک مجموعه بزرگ از کنترل های کاربر، قطعات مبتنی بر XML، و تأیید یکپارچه هویت کاربر است .
- همچنین صفحات ASP.NET دارای پسوند aspx. هستند .
- لازم به ذکر است که این زبان برنامه نویسی حرفه ای به طور معمول در VB (ویژوال بیسیک) یا #C (سی شارپ) نوشته می شود .
- کنترل های کاربر در ASP.NET می تواند به زبان های مختلف، از جمله ++ C و جاوا نوشته شود .
- هنگامی که یک مرورگر درخواست یک فایل ASP.NET را دارد، موتور ASP.NET فایل را می خواند، اسکریپت را در فایل اجرا و تألیف می کند، و نتیجه را به شکل زبان HTML ساده به مرورگر بر می گرداند .
تفاوت زبان برنامه نویسی php با ASP : این بخش سرعت زبان ها
اکثر برنامه نویسان در حمایت از زبان برنامه نویسی php ادعا می کنند که سرعت آن از دیگر زبان ها بیشتر است . اما نتیجه ای که از برسی و ها و آنالیز ها به دست آمده خلاف این موضوع را نشان می دهد . البته از نظر منطقی هم که به این موضوع نگاه کنید میبینید که هم چین چیزی اصلا امکان ندارد . دلیل آن هم این است که کد های خروجی asp.net در سمت سرور تفسیر نمی شوند و به صورت dll هستند و web server در زمان اجرای کد ها هیچ گونه زمانی برای تفسیر آن ها نمی گذارد و با سریع ترین زمان ممکن اجرا می شوند .
سرعت asp.net قابل مقایسه با سایر زبان ها و تکنولوژی ها نیست و به مقدار قابل توجهی مخصوصا در زمانی که مقدار داده ها افزایش می یابد بسیار سریع تر است . پس یک تفاوت زبان برنامه نویسی php با ASP که اهمیت زیادی نیز دارد سرعت آن ها است که asp.net بهتر عمل می کند .
تفاوت زبان برنامه نویسی php با ASP : این بخش امنیت زبان ها
در نرم افزار هایی که کد باز هستند یکی از مهم ترین مباحثی که وجود دارد بحث امنیت آن ها است . در واقع برنامه نویسان بر روی این موضوع تاکید زیادی دارند که حتما باید از امنیت ها اطمینان حاصل کنید . باید بدانید که به طور کلی هر سیستمی که افراد بیشتری بر روی آن کار کنند و استفاده کنندگان زیادی داشته باشد به مرور زمان تکمیل می شود .
این موضوع که نرم افزار ها کد باز هستند دلیلی بر ایمن بودن آن ها نیست . بلکه در بسیاری از موارد ممکن است باعث شود که سیستم فوق مورد حمله قرار گرفته و هک شود . برای درک این موضوع می خواهم مثالی را بیان کنم :
به عنوان مثال پلت فرم جوملا که بر پایه php است یکی از ضعیف ترین پلت فرم ها از نظر امنیتی است . زیرا هر از چندگاهی شاهد هک شدن نسخه های مختلف آن در اینترنت هستیم . برخی از مشکلات امنیتی که ممکن است به خاطر برنامه نویسی سایت پیش بیاید عبارت اند از :
- Remote code execution
- SQL injection
- (Cross Site Scripting (XSS
- Session Hijacking
- XSRF
نکته :
باید بدانید که هیچ کدام از گزینه هایی که در بالا مشاهده می کنید هیچ ارتباطی با زبان برنامه نویسی ندارد . در واقع این برنامه نویس است که باید با موارد فوق آشنا باشد تا مشکل امنیتی برای آن به وجود نیاید . از این بابت نگران نباشید زیرا سیستم های بسیار زیادی در دنیا وجود دارند که با پلت فرم دات نت کار می کنند . نتیجه این که اگر این پلت فرم مشکلی داشته باشد قطعا این سیستم های بزرگ و مطرح از آن استفاده نمی کنند .
آیا سایت های بزرگی مانند گوگل، فیسبوک و آمازون با زبان برنامه نویسی php برنامه نویسی شده اند ؟
بر خلاف تصور عده ای پاسخ این سوال منفی است . سایت هایی که در بالا از آن ها نام برده شد عمدتا از زبان های C++ پایتون و جاوا برای برنامه نویسی سمت سرور خود استفاده می کنند . این سایت ها به هیچ وجه از پلت فرم های اپن سورسی مثل php در طراحی بخش های اصلی آن ها استفاده نمی کنند . اما باید بدانید که گوگل در برخی از سرویس های جانبی خود به میزان کم و محدودی از زبان برنامه نویسی php استفاده کرده است .
تنها سایت پر بازدید دنیا که از php استفاده می کرده است سایت یاهو بود که آن هم در حال انتقال برنامه های خود به زبان جدیدی به نام node.js است . با کمال تعجب باید بگوییم که به جز تفاوت زبان برنامه نویسی php با ASP که در بالا دو مورد آن را مطالعه کردیم این دو زبان حرفه ای یک وجه شباهت نیز با هم دارند . وجه شباهت آن ها این است که تا به حال هیچ سایت قدرتمندی از این زبان ها به طور مستقیم استفاده نکرده است .
یادگیری زبان برنامه نویسی php راحت تر است یا asp ؟
یکی از مهم ترین قسمت ها در مورد تفاوت زبان برنامه نویسی php با ASP نحوه ی یادگیری آن ها است .
php :
هدف اولیه php، استفاده و یادیگری ساده است . تا این جای راه نیز به این هدف خود نیز رسیده است . طبق تجربه ای که در زمینه ی استفاده از این دو زبان وجود دارد به راحتی می توان گفت که یادگیری زبان بزنامه نویسی php بسیار ساده تر و راحت تر است .
ASP.NET :
برای این که برنامه نویسی بتواند به راحتی با این زبان کار کند باید با مفهوم اولیه شی گرایی و همچنین پیچیدگی های خاص دات نت آشنا باشد . جالب است که بدانید یادگیری و استفاده از ASP کلاسیک ساده تر از ASP.NET و قابل قیاس با یادگیری php است .
برای همین است که طراحان وب سایت از زبان php برای طراحی وب سایت های خود استفاده می کنند، زیرا زبان ساده است است و قدرتمند نیز هست . همچنین برنامه نویسان حرفه ای و مهندسان نرم افزار نیز علاقه بیشتری به دات نت و JAVA دارند .
چه زمانی استفاده از PHP توصیه می شود ؟
- اگر پروژه ای که میخواهید انجام دهید یک پروژه کوچک است و در مقیاس های بزرگ عملیاتی اجرائی نمیشود ، php میتواند گزینه خوبی باشد.
- اگر اسکریپتهای آماده و کدهای آماده برای پروژه فوق به زبان php وجود دارند، گزینه مناسبی است.
- اگر سرور شما لینوکس است، از php استفاده کنید.
چه زمانی استفاده از ASP.net توصیه می شود ؟
- اگر پروژه شامل انواع نقش های سیستمی و سطوح دسترسی مختلف و یک پورتال است از دات نت استفاده کنید.
- اگر می خواهید از ساختارهای نوین برنامه نویسی مانند MVC استفاده کنید از دات نت استفاده کنید.
- اگر می خواهید نرم افزار وب شما به صورت شی گرا تولید شود از دات نت استفاده کنید.
- اگر به دنبال توسعه ساختار و پشتیبانی سیستم در دراز مدت هستند و دید کوتاه مدت به پروژه ندارید از دات نت استفاده کنید.
سخن پایانی …
در صورت رضایت از این مطلب خواهشمندیم که این مطلب را به دوستان خود به اشتراک بگذارید . اگر احساس کردید که مطلب کامل نیست و یا شما اطلاعات مفید تری دارید لطفا ان را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید . همچنین اگر نمی خواهید برای طراحی وب سایت خود از php استفاده کنید و فرصتی برای یاد گیری آن ندارید به شما توصیه می کنیم که یکی از قالب های وردپرس را برای خود دانلود کنید و به کمک سیستم مدیریت محتوای قدرتمند وردپرس و پلاگین های کمکی و جذاب آن وب سایت خود را بسازید .
اگر به دنبال قالب های حرفه ای و فارسی سازی شده ی وردپرسی برای طراحی وب سایتان می گردید به لینک زیر مراجعه کنید . در این لینک زیر می توانید هم پلاگین و هم قالب های باکیفیت وردپرسی را دانلود کنید .
به شما توصیه می کنیم تا به دیگر مطالب سایت ما که در زمینه های زیر می باشد نیز سر بزنید :
در نهایت امیداوریم که از مطالب ارائه شده در باره ” تفاوت زبان برنامه نویسی php با ASP در چیست؟ ” راضی باشید . اگر می خواهید بیشتر با زبان برنامه نویسی php آشنا شوید به شما توصیه می کنیم که مطلب ” همه چیز در مورد طراحی سایت با php “ را مطالعه کنید و تمام موارد و زوایای این زبان را درک کنید . برای مطالعه بر روی این لینک کلیک کنید .
هنوز دیدگاهی ثبت نشده!