آموزش تهیه ی نسخه ی پشتیبان در وردپرس
آموزش تهیه ی نسخه ی پشتیبان در وردپرس
در مقالات قبلی از سری آموزش های صفر تا صد وردپرس به آموزش و توضیح بخش های مختلف پنل مدیریت وردپرس پرداختیم . در این بخش می خواهیم به یک موضوع مهم در زمینه ی سایت و سیستم صحبت کنیم . در واقع می خواهیم راجب به تهیه ی نسخه ی پشتیبان در وردپرس توضیحاتی را برای شما کاربران عزیز ارائه کنیم .
تهیه ی نسخه ی پشتیبان در وردپرس یک بخش جدا ناپذیر از فرایند طراحی وب سایت و سیستم ها است . دقت کنید شما در طی زمان تغییراتی را بر روی وب سایتتان ایجاد می کنید، افزونه هایی را نصب و یا غیر فعال می کنید یا این که قالبی را نصب می کنید و تغییرات اساسی را بر روی آن اعمال می کنید . همچنین تنها این تغییرات نیستند، برای مثال شما صفحه ها و نوشته ها و دسته ها و برچسب هایی را در وب سایتتان ایجاد می کنید .
حال تصور کنید بنا به دلایلی سرور شما از کار بیفتد و یا این که خودتان به صورت غیر ارادی عملی را در وب سایتتان انجام می دهید که ناگهان تمام صفحه شما سفید می شود . یک لحظه این موضوع را تصور کنید، واقعا چقد می تواند این موضوع برای یک مدیر و یا صاحب وب سایتی که زحمات زیادی را برای آن کشیده است سخت و تکان دهنده باشد.
اما اگر چنین اتفاقی بیفتد باید چه کاری انجام داد تا اطلاعات و تغییرات را بتوان دوباره برگرداند ؟
در واقع شما بعد از این موضوع کار زیادی نمی توانید انجام دهید . اگر در طی فرایند طراحی وب سایتتان و ایجاد تغییرات خود بر روی آن به تهیه ی نسخه ی پشتیبان در وردپرس پرداخته باشید در این لحظه نیازی به نگرانی نخواهید داشت اما وای به حال آن زمانی که نسخه پشتیبانی از وب سایت خد تهیه نکرده باشید .
تهیه ی نسخه ی پشتیبان در وردپرس یک امر ضروری
دوباره نیز می گوییم که تهیه ی نسخه ی پشتیبان در وردپرس یک موضوع بسیار مهم است و لطفا آن را جدی بگیرید تا زحماتتان هدر نرود . همچنین به شما توصیه می کنیم که یک برنامه ی منظمی با توجه به فعالیت های خود در هفته برای تهیه ی نسخه ی پشتیبان کامل از سایت داشته باشید و هرگز آن را فراموش نکنید .
به 4 روش می توانید به تهیه ی بک آپ از وب سایت خود بپردازید :
- تهیه ی نسخه ی پشتیبان از سمت سرور
- آموزش تهیه ی نسخه ی پشتیبان در وردپرس از طریق پنل آن
- تهیه ی نسخه ی پشتیبان از پایگاه داده شما
- بک آپ گیری از طریق افزونه های وردپرس
تهیه ی نسخه ی پشتیبان از سمت سرور
در این بخش می خواهیم بپردازیم به تهیه ی نسخه ی پشتیبان از سمت سرور . یک روش خیلی راحت برای تهیه ی نسخه ی پشتیبان در وردپرس وجود دارد وآن هم این است که شما از هاستی که در اختیار دارید یک بک آپ بگیرید . باید بدانید که در یک هاست لینوکسی گزینه ی به نام backups در زیر منوی files دارد . زمانی که شما بر روی آن کلیک می کنید وارد محیطی می شوید که از شما نوع تهیه ی نسخه ی پشتیبان را سوال می کند .
برای این که بتوانید به صفحه ای منتقل شوید که بتوانید به بک آپ گیری بپردازید باید بر روی گزینه ی “ Download or generate a full website backup ” کلیک کنید . در این بخش که مشاهده می کنید دو گزینه برای شما وجود دارد که به شرح زیر هستند :
- بر روی هاست و در مسیر اصلی
- ارسال به آدرس ایمیل
با کلیک بر روی هر کدام از این دو گزینه شما می توانید نسخه ی پشتیبان کاملی تهیه کنید و در محل های ذکر شده آن ها را دریافت کنید . نسخه ای که دریافت کرده اید در حال حاضر به صورت یک فایل زیپ شده با پسوند tar.gz در پوشه ی اصلی هاست شما است .
آموزش تهیه ی نسخه ی پشتیبان در وردپرس از طریق پنل آن
در سیستم مدیریت محتوای وردپرس در بخش پنل آن گزینه ای به نام ابزار ها وجود دارد که در آن سه عنوان به چشم می خورد .
- ابزار های در دسترس
- درون ریزی
- برون بری
در این بخش ما با دو گزینه ی برون بری و دورن ریزی کار داریم . شما به کمک این دو گزینه می توانید از نوشته ها، برگه ها، دسته ها، برچسب ها نسخه ای به صورت XML تهیه کنید .
- درون ریزی : شما از درون ریزی برای وارد کردن محتوای دموی قالب ها و یا هر گونه محتوایی استفاده می کنید .
- برون بری : اگر بخواهید محتوایی را از آن بگیرید می توانید از برون بری استفاده کنید .
پس با کمک این ابزار نیز فقط از محتوا می توانید بک آپ تهیه کنید .
بعد از این که از طریق بخش برون بری از محتوای خود بک آپ گرفتید، می توانید از طریق بخش درون ریزی آن ها را دوباره به وب سایتان برگردانید . که به اصطلاح به آن restore کردن اطلاعات می گویند .برای این کار تنها کافی است آدرس http://www.yoursite.com/wp-admin/import.php را وارد کنید و تمامی بخش هایی که شما مدنظر دارید را در این بخش به راحتی برگردانید .
تهیه ی نسخه ی پشتیبان از پایگاه داده شما
تهیه ی نسخه ی پشتیبان از دیتابیس نیز امری ضروری است که می توانید از طریق پنل هاست این کار را انجام دهید . برای انجام و طی کردن این فرایند به ترتیب زیر عمل کنید :
- در ابتدا وارد phpmyadmin از زیر منوی Database شوید .
- در سمت چپ شما منویی وجود دارد که می توانید از آن جا پایگاه داده ی وب سایت خود را پیدا و انتخاب کنید .
- پس از انتخاب بر روی گزینه ی export را کلیک نمایید .
- حال باید اطلاعات خواسته شده را وارد کنید .
- برای این بخش دو راه پیش روی شما است :
- اول این که با زدن دکمه ی select all از تمامی دیتابیس می توانید بک آپ بگیرید . اما چون معمولا از حجم بالایی برخوردار می باشد ممکن است بخشی از اطلاعات از بین برود .
- راه دومی که وجود دارد این است که برای اطمینان بیشتر از هر جدول به صورت جداگانه بک آپ گیری کنید . این روشی است که به شما پیشنهاد می کنیم . تنها موضوعی که در این روش وجود دارد این است که به جداول تکراری حساس می باشد و اگر یک جدول دو بار بک آپ گرفته شود به شما پیغام خطا داده می شود . پس در طی این فرایند باید دقت زیادی داشته باشید .
بک آپ گیری از طریق افزونه های وردپرس
برای بک آپ گیری افزونه هایی زیادی نیز وجود دارند که می توانند برای شما کار را راحت کنند . اما باید بدانید که برخی از این افزونه ها برای تهیه ی نسخه ی پشتیبان و بازگردانی بسیار قوی هستند و می توان به راحتی به آن ها اعتماد کرد . البته لازم به ذکر است که بیشتر آن ها علاوه بر حالت دستی به صورت اتوماتیک نیز از سایت بک آپ می گیرند . این بخش را به صورت مفصل در مقاله ی دیگری توضیح خواهیم داد .
سخن پایانی …
در صورت رضایت از این مطلب خواهشمندیم که این مطلب را به دوستان خود به اشتراک بگذارید . اگر احساس کردید که مطلب کامل نیست و یا شما اطلاعات مفید تری دارید لطفا ان را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید . اگر به دنبال قالب زیبا و جذاب برای طراحی وب سایتان می گردید به لینک زیر مراجعه کنید و جذاب ترین و باکیفیت ترین قالب های وردپرسی را دانلود کنید .
به شما توصیه می کنیم تا به دیگر مطالب سایت ما که در زمینه های زیر می باشد نیز سر بزنید :
در نهایت امیداوریم که از مطالب ارائه شده در باره ” آموزش تهیه ی نسخه ی پشتیبان در وردپرس ” راضی باشید .
- در صورت تمایل به مطالعه ی بخش قبلی این مطلب یعنی، آموزش بخش تنظیمات در وردپرس اینجا کلیک کنید .
- در صورت تمایل به مطالعه ی بخش بعدی این مطلب یعنی، آموزش ایجاد برگه یکتا در وردپرس اینجا کلیک کنید .
هنوز دیدگاهی ثبت نشده!