051 3894 5808
0915 435 6018
دهکده وب
طراحی سایت » طراحی سایت » AMP چیست ؟
AMP چیست ؟
طراحی سایت 22 آگوست 2019

AMP چیست ؟

پرستو بخشی پرستو بخشی

AMP چیست ؟

AMP در فوریه سال 2016 توسط گوگل و به عنوان ابزار جدیدش معرفی و ارائه شد . چیزی که در این مطلب می خوانید معرفی کامل AMP و تاثیر آن بر روی نتایج گوگل و شامل اقداماتی می شود که برای استفاده از این ابزار نیاز است تا انجام دهیم .

اما قبل از این که به معرفی خود آی ام پی بپردازیم باید شما را در جریان یک موضوع مهم که در واقع علت انتشار چنین ابزاری است قرار دهیم . در این چند سال اخیر با روند رو به رشد تولید و مصرف تلفن های همراه، استفاده از این دستگاه ها برای دسترسی به دنیای وب نیز افزایش یافته است . طبق آمار های به دست آمده بازدید از صفحات وب توسط گوشی های همراه بسیار افزایش یافته است و همچنان رو به رشد است .

به دلیل این موضوع و این که درصد زیادی از کاربران از تلفن همراه استفاده می کنند، موضوع سرعت لود صفحات در موبایل ها دارای اهمیت ویژه ای شده است . همین موضوع باعث شد تا گوگل به فکر ارائه یک ابزار به عنوان راه حل این کار باشد . همین موقع بود که فریم ورک AMP توسط گوگل با هدف بهبود عملکرد صفحات وب حاوی متن، تصویر، فیلم، انیمیشن و… در موبایل ارائه شد .

در واقع هدف از این فناوری گوگل ارائه راهکاری سریع و بهینه برای کاربران می باشد تا به راحتی بتوانند، محتوای صفحات وب، مخصوصا وب سایت هایی که دارای متن زیادی می باشند ( مانند سایت های خبری ) را به راحتی مشاهده کنند . به صورتی که برخی از متخصصین بیان کرده اند که هدف این فریم ورک افزایش سرعت ارائه محتوا با استفاده از کد های ساده مانند AMP HTML در صفحه ابزار های کوچک مانند موبایل می باشد .

تعریف AMP :

اگر بخواهیم خلاصه متون بالا را به صورت ساده تر بگوییم تا متوجه شوید که دقیقا آی ام پی چیست ؟ باید این گونه بگوییم که :

AMP یک راهی برای ایجاد صفحات وب برای محتوای استاتیک و به صورت HTML است که باعث بارگذاری سریع آن ها می گردد .

منظور از صفحات وب برای محتوای استاتیک که به صورت HTML است، صفحاتی است که بسته به رفتار و عملیات کاربر تغییری نمی کنند .

AMP چیست

کلمه ی AMP مخفف عبارت Accelerated Mobile Page است که خود به معنی افزایش سرعت لود شدن صفحات در موبایل می باشد . AMP یک فریم ورک جدید و پروژه ای متن باز یا همان توپن سورس است . این فریم ورک به طور کامل از فناوری های موجود در وب ساخته شده است .

این پروژه توسط گوگل و توییتر انجام شده است . اما این فریم ورک دقیقا چه کاری انجام می دهد ؟

کاری که آی ام پی انجام می دهد این است که به برنامه نویسان کمک می کند صفحات HTML با حجم کم ایجاد کنند . زیرا این کد ها به راحتی در صفحات موبایل لود می شوند . در نهایت نیز با لود سریع، محتوای صفحات وب به راحتی برای کاربران قابل مشاهده می باشد .

شرکت های دیگری که در حوزه فناوری وب فعالیت می کنند در این پروژه با گوگل همراه شدند تا تا همگام با این فناوری در جهت سهولت کاربران گام بردارند . از جمله این شرکت ها می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • WordPress.com
  • Pinterest
  • APPLE
  • LinkedIn
  • و …

از AMP در کجا استفاده می شود ؟

یکی از فضا هایی که از AMP در آن استفاده می شود در پروژه تولید سریع مقالات فیس بوک است که با این تکنولوژی فیس بوک می تواند محتوای نویسندگان خود را به صورت مستقیم از طریق خبرنامه ارسال نماید که محتوا سریع تر از بارگذاری یک صفحه در موبایل، به نمایش داده می شوند .

استفاده کردن از فریم ورک آی ام پی چه مزیتی دارد ؟

مهم ترین مزیتی که آی ام پی برای ما دارد این است که باعث افزایش سرعت ارائه محتوا در ابزار های موبایل می شود . مهم تر از همه این است که این فریم ورک این کار را بدون این که کاربر را مجبور کند کل محتوای سایت را مشاهده نماید انجام می دهد . همچنین لازم به ذکر است که صفحاتی که از تکنولوژی آی ام پی در موبایل استفاده می کنند، از نظر رتبه یک سروگردن از بقیه بالاتر قرار خواهند گرفت .

ای ام پی

کاربرد آی ام پی به چه صورت است ؟

اگر تصمیم گرفته اید که بعد از مطالعه این مطلب از فریم کاربردی آی ام پی برای انتشار محتوا خود در موبایل استفاده کنید باید نکته ای را همیشه مد نظرتان داشته باشید . زمانی که از این فریم ورک برای انتشار محتوا در موبایل استفاده می کنید باید از آن در نسخه دسکتاپ خود نیز استفاده کنید و در واقع آن را معرفی کنید .

مثال :

زمانی که برای صفحه خاص خود در موبایل از نسخه AMP استفاده می کنید باید لینک معرفی آن را به صورت لینک rel AMP HTML در کد HTML صفحه دسکتاپ خود بنویسید .

جالب است که بدانید گاردین، برای هر صفحه خبری خود بر روی وب سایت، از نسخه AMP استفاده می کند .

برای مثال :

شما می توانید حالت AMP یک خبر را با بدون AMP و به صورت عادی سایت گاردین مشاهده کنید و کاملا متوجه تفاوت نحوه نمایش آن ها شوید .

محدودیت استفاده از آی ام پی چیست ؟

فریم ورک آی ام پی جهت بهبود سرعت صفحه و قابلیت خوانایی محتوا ایجاد شده است . همین جمله به این معنی است که کد های استفاده شده باید به شدت ساده و بهینه باشند . با تمام این مسائل و فواید و مزیت هایی که دارد، باید بدانید که محدودیت هایی را نیز برای شما ایجاد می کند . این موارد به شرح زیر هستند :

  1. هیچ جاوا اسکریپتی مجاز به استفاده نمی باشد .
  2. عکس ها زمانی بارگذاری می شوند که شما از روی آن ها پیمایش کامل نمایید .
  3. نسخه CSS ساده شما نیز برای ادامه کار لازم است .
ای ام پی

با وجود محدودیت ها چرا باید از فریم ورک آی ام پی استفاده کنیم ؟

با توجه به افزایش روز افزون کاربران موبایلی این که وب سایت شما در نتایج جستجوی موبایل در رتبه های بالا و برتر گوگل قرار بگیرید اهمیتی زیادی دارد . همان طور که قبل تر نیز بار ها تکرار شد این تکنولوی فریم ورک آی ام پی باعث افزایش سرعت بارگذاری وب سایت می شود . متقابلا هر چه سرعت بارگذاری محتوای وب سایت بیشتر باشد، از نظر سئو و رتبه بندی، وب سایت شما در جایگاه های بالا تری نزد گوگل قرار خواهد گرفت . در واقع اگر دقیق موضوع را برسی کنید متوجه می شوید که این فریم ورک از جهات متفاوتی برای شما سود آوری دارد .

استفاده از فریم ورک آی ام پی در CMS ها

اگر شما نیز از دسته نویسندگان و تولید کنندگان محتوا هستید و از یکی از سیستم های مدیریت محتوا یا همان CMS ها برای این کار استفاده می کنید، برای مثال وردپرس، باید بدانید که در آینده ای نچندان دور به استفاده از تکنولوژی AMP نیاز خواهید داشت . شما نویسندگان عزیز با استفاه از آی ام پی می توانید قابلیت خوانایی محتوای خود را در نسخه موبایل افزایش دهید .

اگر از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده می کنید باید این خبر خوش را بدانید که کار برای شما راح تر خواهد بود زیرا این سیستم مدیریت محتوای قوی و محبوب برای کاربران خود یک افزونه به اسم AMP دارد .

اما اگر از سیستم مدیریت محتوای دیگری استفاده می کنید نگران نباشد زیرا برای شما نیز راه حلی وجود دارد . شما بهتر است از یک برنامه نویس برای استفاده از فریم ورک آی ام پی کمک بگیرید . به طور قطع گوگل هدف های والایی را از ایجاد فریم ورک آی ام پی دنبال می کند و ممکن است این فریم ورک با وجود نداشتن دیزاین پیچیده و بهره گیری از طراحی ساده جایگزین تکنیک های طراحی رسپانسیو و نسخه موبایل سایت شود .

سخن پایانی …

در صورت رضایت از این مطلب خواهشمندیم که این مطلب را به دوستان خود به اشتراک بگذارید . اگر احساس کردید که مطلب کامل نیست و یا شما اطلاعات مفید تری دارید لطفا ان را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید . اگر به دنبال قالب زیبا و جذاب برای طراحی وب سایتان می گردید به لینک زیر مراجعه کنید و جذاب ترین و باکیفیت ترین قالب های وردپرسی را دانلود کنید .

به شما توصیه می کنیم تا به دیگر مطالب سایت ما که در زمینه های زیر می باشد نیز سر بزنید :

در نهایت امیداوریم که از مطالب ارائه شده در باره ” AMP چیست ؟ ” راضی باشید .

به اشتراک بگذارید!
پرستو بخشی

پرستو بخشی

پیشنهاد میکنیم مطالب زیر را هم بخوانید.
امکانات طراحی سایت کلینیک

امکانات طراحی سایت کلینیک

در بخش قبلی راجب به طراحی سایت کلینیک و اینکه چه ویژگی هایی داشته باشد، شامل چه چیز هایی می شود، طراحی سایت از نظر گرافیک و سئوی ان، با چه اهدافی تشکیل شود و غیره . اما در این بخش از مقاله به امکانات طراحی سایت کلینیک که می توان در سایت قرار داد […]

فتوشاپ چیست ؟ بخش 2

فتوشاپ چیست ؟ بخش 2

به بخش دوم فتوشاپ خوش آمدید ما در سایت دهکده وب سعی داریم تا Photoshop را با ساده ترین توضیح ممکن در اختیار شما قرار دهیم…در بخش قبل نکاتی را در رابطه با این مبحث گسترده بیان کردیم…در این بخش به تاریخچه فتوشاپ انواع و تکامل آن و قالبهای آن خواهیم پرداخت ابتدا به سراغ […]

الگوریتم Mobilegeddon

الگوریتم Mobilegeddon

جدیدترین الگوریتمی که از طرف گوگل معرفی شده،  الگوریتم Mobilegeddon است. مهم ترین هدف الگوریتم Mobilegeddon حذف تمامی وب سایت هایی است که قابلیت نمایش بر روی موبایل و تبلت ها را نداشته باشند. اگر میخواهید که سایت شما جز این گونه سایت ها نباشد یعنی توسط موبایل و تبلت دیده شود، باید این امکانات […]

پیج رنک گوگل چیست ؟ راهنمایی وبمستر ها ! بخش 1

پیج رنک گوگل چیست ؟ راهنمایی وبمستر ها ! بخش 1

اگر شما خواسته باشید سئو سایت را انجام دهید یا به نحوی با گوگل در ارتباط باشید بالاخره به یک نحو با پیج رنک برخورد خواهید داشت و این اجتناب نا پذیر است ، اما هنگام مواجه با این کلمه اولین سوال این است ، پیج رنک چیست ؟ احتمال دارد با آنچه که خود […]

هنوز دیدگاهی ثبت نشده!

دیدگاه خود را درباره این مطلب ارسال کنید!

خبرنامه دهکده وب

در خبرنامه دهکده وب عضو شوید و مطالب مفید را در ایمیل خود دریافت کنید.