کدام یک بهتر است وردپرس یا جوملا ؟ بخش2
کدام یک بهتر است وردپرس یا جوملا ؟ بخش2
امروزه در جهان سیستم های مدیریت محتوا یا همان CMS های فراوانی را می توان یافت . اما موضوع مقاله ی ما حول دو سیستم مدیریت محتوای محبوب میگردد . در این مقاله که بخش دوم مقاله ی ” کدام یک بهتر است وردپرس یا جوملا ” به مقایسه این سیستم محبوب و جذاب می پردازیم . تا شما کاربران عزیز بتوانید به این سوال ها، وردپرس یا جوملا ؟ کدام یک در چه زمینه ای بهتر است ؟ هر کدام چه ویژگی هایی دارد ؟ پاسخ درستی را دریافت کنید و بهترین تصمیم را راجب به انتخاب CMS خود بگیرید .
تفاوت های وردپرس و جوملا
اگر بخواهیم دقیق نگاه کنیم متوجه می شویم که شباهت های این دو که در بالا مطرح شد بیشتر از تفاوت های ان ها است . اما چه چیزی باعث تفاوت این دو می شود ؟ چه چیز هایی به سوال وردپرس یا جوملا پاسخ می دهد ؟
- تفاوت در مصرف کنندگان ان ها
- تفاوت در پوسته ها و قالب ها
- تفاوت در افزونه ها و پلاگین ها
- تفاوت در ابزارک ها و ماژول ها
- تفاوت در رابط کاربری و تولید محتوا
- تفاوت در امنیت
- تفاوت در سئو
سه گزینه ی اول را در بخش اول این مقاله توضیح داده ایم . در صورت تمایل برای مطالعه ی بخش اول این مطلب اینجا کلیک کنید .
تفاوت در ابزارک ها و ماژول ها
در وردپرس بخش ساید بار در وب سایت با کمک ابزارک ها تکمیل می شود و در جوملا با کمک ماژول ها تکمیل می شود .
استفاده از ابزارک ها در وردپرس
وجود ابزارک ها در وردپرس باعث می شود که بتوانیم امکانات زیادی را برای وب سایتمان قرار دهیم . امکاناتی مانند :
- بنر های تبلیغاتی
- تقویم
- آخرین دیدگاه ها
- آخرین نوشته ها
- جستجو
- برچسب ها
- و …
با کشیدن و رها کردن ابزارک ها به بخش مورد نظر می توان آن ها در مکان دلخواه به نمایش گذاشت . لازم به ذکر است که هر قالبی یک بخش متفاوت برای قرار گیری ابزارک های خود دارد .
استفاده از ماژول ها در جوملا
کاری که ابزارک ها در وردپرس برای وب سایت ها انجام می دهند، در سیستم جوملا، ماژول ها انجام می دهند . به همان شکل می توانید به کمک ماژول ها امکانات و وژیگی های زیادی را به وب سایتتان و مقالاتتان اضافه کنید . برای مثال :
- اخبار آنلاین
- جستجو
- آمار سایت
- و …
تا این جای مقایسه ی وردپرس یا جوملا :
- در سیستم وردپرس برای قرار گیری ابزارک ها در قسمت مورد نظر کافی است با درگ و دراپ کردن ان ها هر امکانی را در بخش مورد نظر قرار داد .
- در سیستم جوملا ماژول ها در لیستی قرار گرفته اند که باری انتخاب ان ها تنها باید حالت فعال و یا غیر فعال را بر روی ان ها انجام داد . همچنین زمانی که شما آن ها را فعال می کنید و طبق خواسته ی خود سفارشی سازی را انجام می دهید، باید ماژول مورد نظر را انتخاب کرده و به صفحه ی ویرایشگر آن بروید که این کار خود مستلزم مدت زمان زیادی است .
تفاوت در رابط کاربری و تولید محتوا
برای این که بتوانید نوشته یا محتوایی تولید کنید با در هر دو سیستم به بخش ویرایشگر ان مراجعه کنید . ویرایشگر هر سیستم ویژگی های مخصوص به خودش را دارد که در ادامه ان ها را برسی می کنیم .
رابط کاربری و تولید محتوا در وردپرس
زمانی که می خواهید در وردپرس محتوا یا نوشته ای را ایجاد کنید باید به بخش داشبورد ان بروید . در این جا تنها کافی است بر روی گزینه ی افزودن نوشته کلیک کنید . این گونه وارد صفحه ی ویرایشگر وردپرس می شوید و می توانید محتوای خود را تولید کنید و ان را منتشر کنید . ویرایشگری که در وردپرس تعبیه شده با کمک افزونه ی قدرتمند ” TinyMCE “ که یک ویرایشگر دیداری است، فعالیت می کند که از نظر امکانات و بهینه سازی ویرایشگر فوق العاده ای است . همچنین برای ویرایش هر نوشته یا برگه به راحتی می توانید دوباره وارد نوشته شده و تغییرات خود را اعمال کنید .
رابط کاربری و تولید محتوا در جوملا
کنترل پنل جوملا ظاهری منظم و مرتب دارد که گزینه ی افزودن مقاله ی جدید در آن به چشم می خورد . با کلیک روی آن به صفحه ی ویرایشگر جوملا منتقل خواهید شد . در این صورت می توانید به تولید محتوا بپردازید و مقالات قبلی را ویرایش کنید، دسته بندی ها را انجام دهید، چند رسانه ای ها را بارگذاری کنید و سایر موارد نیز در آن وجود دارد .
تا این جای مقایسه ی وردپرس یا جوملا :
- تولید محتوا با سیستم وردپرس بسیار راحت و لذت بخش است . همچنین می توانید مقالات را به راحتی در ان ویرایش کنید و پیش نمایشی از مقاله ی خود را مشاهده کنید .
- راحتی تولید محتوا در جوملا نیز مشاهده مشاهده می شود و این بابت می توان گفت که هر دو سیستم کمی شبیه به هم هستند . اما یک نکته ای که در جوملا به چشم می خورد این است که مشاهده ی پیش نمایش نوشته در جوملا نیز امکان پذیر است اما به راحتی در وردپرس نیست . در واقع قبل از انتشار نوشته نمی توان پیش نمایش خوبی از ان را مشاهده کرد .
تفاوت در امنیت
امنیت در وردپرس
اگر صاحب وب سایت هستید پس باید حتما در هر شرایطی امنیت ان را برای کاربران و خودتان فراهم کنید . در زمینه ی حفاظت و ارتقای امنیت وب سایت در وردپرس می توان از پلاگین هایی که برای این کار طراحی شده اند استفاده کنید . اما اگر بحث افزونه ها و پلاگین ها را کنار بگذاریم نکات دیگری نیز برای حفظ امنیت وب سایت وردپرسی وجود درد .
یکی از مهم ترین موارد به روز رسانی مرتب و منظم سیستم مدیریت محتوای وردپرس است که به راحتی و به صورت منظم در دسترس قرار می گیرد و شما نیز در پیشخوان خود می توانید آن را انجام دهید .
امنیت در جوملا
به روز رسانی در جوملا نیز همانند وردپرس صورت می گیرد و مشکلی در به روز رسانی ندارد . البته در جوملا نیز مهم ترین بخش حفظ امنیت همین به روز رسانی های منظم است .
تا این جای مقایسه ی وردپرس یا جوملا :
هر دوی این سیستم ها در زمینه ی به روز رسانی هم فعال هستند و هم منظم . برای همین هم باید به امنیت این وب سایت ها توجه زیادی کرد .
تفاوت در سئو
یکی از مهم ترین مسائل برای انتخاب وردپرس یا جوملا میزان بهینه سازی و سازگاری این سیستم های مدیریت محتوا با موتور های جست و جو است . در مرحله ی اول باید برسی کنید که هدف شما از ایجاد این وب سایت چه چیزی بوده است ؟ قطعا این روز ها دیگر تمرکز بر روی تبلیغات، مناسب نیست تا با استفاده از این روش بازدید های خود را افزایش دهید .
در واقع در حال حاضر بهتر است تمرکزتان بر روی دریافت بازدید از موتور های جستجو قرار دهید که این مسئله با انتخاب سیستم مدیریت محتوای مناسب کاملا در یک راستا قرار دارد .
سئو در وردپرس
یکی از دلایلی که سیستم وردپرس از سئوی خوبی بر خوردار است این است که برای نمایش عناوین و داده ی مختلف توابع گوناگونی دارد . از طرفی دیگر افزونه ی سئو وردپرس خود نیز این ملاک را تقویت می کند . استفاده از افزونه ی سئو یا همان YOAST SEO در بین کاربران وب سایت های وردپرسی محبوبیت زیادی دارد . یک امار توسط ابزار Wappalyzer منتشر شد که نشان دهنده ی این بود که : تا به امروز بیش از دو میلیون وب سایت از این افزونه برای سئو و بهینه سازی سایت خود استفاده کرده اند .
کارایی افزونه ی سئو در وردپرس به این شکل است که از دو ابزار برای انجام کار هایش استفاده می کند . ابزار های کاربردی شامل نمایش خوانایی نوشته و وضعیت چگالی کلمه کلیدی . افزونه ی سئو در وردپرس پس از این که کلمه کلیدی مشخص شد بر اساس چگالی کلمه کلیدی امتیازی را در هر بخش برای نوشته شما در نظر خواهد گرفت که شامل موارد زیر هستند :
- استفاده از کلید واژه در ابتدای نوشته، توضیحات متا، عنوان سئو و …
- alt گذاری تصاویر در نوشته
- استفاده از کلمه کلیدی در URL صفحات
- بررسی میزان چگالی و تعداد استفاده از کلمه کلیدی
- بررسی لینک دهی داخلی و خارجی در نوشته
این افزونه بعد از انجام این کار ها و برسی ان ها، به میزانی که این موارد را رعایت کرده باشید به هر یک از ان ها امتیازی بر اساس رنگ که شامل رنگ های قرمز، نارنجی و سبز است نشان می دهد . در اخر هم میانگینی که از این سه رنگ حاصل میشود نشان دهنده میزان بهینه بودن نوشته شما خواهد بود . این بخش راجب به چگالی کلمه کلیدی بود و اما بخش خوانایی ان، برسی به این شکل انجام می شود که تعداد کلمات را در هر جمله و تعداد پاراگراف ها را برسی می کند تا در بخش کاربری نیز محتوای نوشته شما امتیازی دریافت کند .
سئو در جوملا
در سیستم جوملا نیز افزونه هایی برای رای بهینه سازی وب سایت ها وجود دارد . یکی از این افزونه ها در سیستم مدیریت محتوای جوملا افزونه ی EfSEO است . افزونه ی EfSEO در بین کاربران این سیستم محبوبیت زیادی دارد . در واقع هدف این افزونه نیز شبیه به افزونه ی سئو در وردپرس ایت . به شما این امکان را می دهد تا مطالب و خوده وب سایتتان را بهینه سازی کنید .
اما قدرت این افزونه به گونه ای نیست که میزان بهینه بودن مطالب را نسبت به افزونه سئو وردپرس بهتر و بیشتر کند . چرا که ابزاری که این افزونه در اختیار شما قرار خواهند داد محدود تر هستند و برای این که سایت خود را از همه نظر بهینه کنید نیاز به پلاگین های مختلفی از جوملا نیاز خواهید داشت . در واقع سئو ی جوملا بعد از بررسی نمایش خوانایی و چگالی کلمه کلیدی، به میزانی که هر یک از این چک لیست ها را رعایت کرده باشید به هر یک از آن ها امتیازی را بر اساس رنگ قرمز، نارنجی و سبز ثبت خواهد کرد .
در نهایت میانگینی که از این سه رنگ حاصل میشود نشان دهنده میزان بهینه بودن نوشته شما خواهد بود . در بخش خوانایی نیز بر اساس تعداد کلمات در هر جمله و تعداد پاراگراف ها همین مسائل بررسی می شوند تا در بخش کاربری نیز محتوای نوشته شما امتیازی دریافت کند .
لازم به ذکر است که در حالت پیشفرض جوملا برای بهینه سازی سایت مشابه تصویر زیر امکان افزودن متای توضیحات و کلمات کلیدی را فراهم کرده است .
تا این جای مقایسه ی وردپرس یا جوملا :
پس می توان به این نتیجه رسید که سئو ی وردپرس همان طور که کمی قبل مطالعه کردید از جوملا در رده های بالا تری قرار دارد و با استفاده از سایت وردپرسی بهتر و بیشتر می توانید در موتور های جستجو در رتبه بالا تری قرار داشته باشید .
کدام سیستم مدیریت محتوا را انتخاب کنیم ؟ وردپرس یا جوملا ؟
انتخاب این که باید از چه سیستمی استفاده کنید بستگی به نوع نیاز های شما دارد . هر دو پلتفرم برای وب سایت های تجاری، وبلاگ های پیشرفته، و سایت های دارای نمونه کار و … مناسب هستند . اگر بخواهیم با توجه به توضیحات ارائه شده از آن ها عملکرد را بررسی کنیم، عملکردی مشابه دارند اما در عمل این چنین نیست و تفاوت هایی با یکدیگر خواهند داشت .
امیداوریم که از مطالب ارائه شده در زمینه ی کدام یک بهتر است وردپرس یا جوملا راضی باشید . از زمانی که برای مطالعه ی این مقاله گذاشتید از شما ممنونیم . اگر از مطالب لذت برده اید به دیگر مقالات ما در زمینه طراحی سایت و سئوی سایت و گرافیک سایت و مقالات وردپرس سر بزنید . همچنین اگر مطالب برای شما مفید بود از شما درخواست میکنیم تا ان را با دوستانتان نیز به اشتراک بگذارید .
در صورتی که احساس کردید مطلب کامل نیست و یا این که شما موارد دیگری را هم در زمینه ی کدام یک بهتر است وردپرس یا جوملا می دانید ما را مطلع کنید .
هنوز دیدگاهی ثبت نشده!