الگوریتم پنگوئن
الگوریتم پنگوئن
در مقالات قبل راجب به الگوریتم های گوگل صحبت کردیم. دراین مقاله میخواهیم راجب به الگوریتم پنگوئن ، تاریخچه ی این الگوریتم و وظیفه ی ان صحبت کنیم.
وظیفه ی الگوریتم پنگوئن شناسایی سایت هایی است که برای بهینه سازی محتوا و مطالب خود از قوانین گوگل پیروی نمیکند. تمرکز این سایت ها بجای اینکه روی کیفیت محتوا و مطالب باشد روی افزایش بازدید از سایت خود است. این سایت ها برای داشتن بیشترین ترافیک سایت خود از روش های سئو کلاه سیاه (black hat seo) استفاده میکنند. اجازه دهید تا با یک مثال، کاری که این پنگوئن انجام میدهد را توضیح دهیم.
در فرایند seo یا همان بهینه سازی صفحات وب برای جستجوگر ها یکی از فاکتور های مهم، تعداد وب سایت هایی که به سایت مورد نظر لینک دادن(Backlink). در صورتی که سایت مورد نظر هیچ گونه محتوایی برای ارائه ندارد و فقط لینک های جعلی به سایت میدهند تا جستجوگر ها را فریب دهند. گوگل هم ب منظور جلوگیری از چنین تقلب هایی الگوریتم پنگوئن را تولید کرد.
تاریخچه ی پیدایش الگوریتم پنگوئن
این الگوریتم از سال 2012 در گوگل معرفی شد.!
زمانی که گوگل نسخه ی بروز شده ی الگوریتیمی را ارائه میدهد تغییرات اساسی و ریشه ای در ان ایجاد میکند. در کل هدف نهایی همه این عملیات ارائه بهترین و با کیفیت ترین نتیجه های اطلاعاتی در جستجوی افرادی که از گوگل به عنوان موتور جستجوگر استفاده میکنند است.
وب مستر ها برای انجام فرآیند بهینه سازی محتوای خود برای جستجوگر ها از تکنیک های استفاده میکنند که رتبه بندی گوگل و سایت های دیگر را تحت تاثیر قرار میدهد، در نتیجه ممکن است نتایجی که در صحفه ی اول ارائه میشود به دلیل استفاده از چنین فریب هایی (black hat seo) و نداشتن محتوای با کیفیت باعث کلافگی کاربران شود.
به مرور زمان این سایت ها که با فریب و تکنیک های غیر اصولی جذب ترافیک کردن جای سایت هایی با مطالب با کیفیت را میگیرند و تنها در میان انبوهی از این سایت ها های ناکارآمد قربانی و گم میشوند. اینجاست که گوگل الگوریتم هایی برای شناسایی این سایت ها که به ( Web Spammer) معروف هستند را ارائه میدهند.
یکی از کارآمد ترین الگوریتم هایی که گوگل رونمایی کرد الگوریتم پاندا بود( در مقالات قبل راجب این الگوریتم صحبت شده از آن دیدن فرمائید). وظیفه این پاندا تحلیل وب سایت ها برای تشخیص محتوای مفید و با کیفیت برای گوگل است. این الگوریتم دقت بیشتری روی سایت هایی دارد که کاربرد تجارت الکترونیکی دارند و به کیفی محتوا اهمیت بسیاری میدهند.
همانطور که قبلا گفته شد یکی از ملاک های با کیفیت بودن محتوا تعداد لینک هایی است که از سایت های دیگر به این مطالب داده شده اند. هر وب مستر میتواند مطالب را از سایت های دیگر به سرعت کپی کند و به پاندا بگوید که مطالب دسته اولی دارد. گوگل برای اینکه بفهمد لینک های داده شده در مطلب معتبرند یا خیر و همچنین اینکه لینک ها از وب سایت های مرتبط ایجاد شده اند یا نه، تا بتواند رتبه کیفیت را تشخیص دهد از الگوریتم پنگوئن رونمایی کرد.
وظیفه ی الگوریتم پنگوئن
این الگوریتم وظیفه اش برسی کردن سایت ها در خصوص لینک های ورودی به سایت از دیگر سایت ها و معتبر بودن یا جعلی بودن انها است. اگر تشخیص دهد اشکالی وجود دارد و سایت دارای back link های غیر مجاز و نامعتبر است، وب سایت را در لیست bad profile قرار میدهد.
مواردی که در الگوریتم پنگوئن برسی میشوند
- لینک هایی که از وب سایت ها یا وبلاگ های ضعیف و بی کیفیت به شما لینک شده اند
- لینک هایی که از وب سایت ها یا وبلاگ های بی ارتباط به موضوع وب سایت شما به شما لینک شده اند
- لینک هایی که بصورت پولی و با پرداخت پول به یک سری وب سایت های مشخص ایجاد شده اند و به شما لینک داده اند
- لینک هایی که مبدا فرستنده آنها پر از کلمات کلیدی بی محتوا است و به شما لینک داده اند ( Spam Website )
- لینک هایی که در وب سایت شما به شدت به همدیگر و صفحات وب سایت خودتان لینک شده اند ( Anchor Link های زیادی )
اولین نسخه ی الگوریتم پنگوئن با عنوان پنگوئن 1 در سال 2012 معرفی شد. تا قبل از سال 2012، تا 4 درصد جستجو ها انگلیسی، که در گوگل انجام میشد به دلیل استفاد وب مسترها، از لینک های جعلی بصورت اسپم بود. در هر بروزرسانی این الگوریتم شاهد کاهش چشم گیر این وب سایت های اسپم هستیم. در اخرین نسخه ی ارائه شده ی از این الگوریتم گوگل اعلام کرد که این درصد از 4 به 1 کاهش یافته است این موضوع حاکی ازاین است که بسیاری از سایت های متخلف شناسایی شدند.
برخی از صاحبان سایت ها برای سایت خود back link خریداری میکنند که این موضوع نشان دهنده ان است که محتوایشان بی کیفیت است یا اینکه چند نفر را استخدام میکنند که برای مقالاتشان Comment ارسال کنند و یا اینکه از سایت های نامعتبر لینک دریافت کنند. این سایت ها توسط الگوریتم پنگوئن شناسایی میشوند و به اصطلاح اعمال قانون میشوند. اما اگر سایت شما از کیفیت محتوا بر خوردار باشد و از back link های قانونی استفاده کنید و سایت های معتبر و مرتبط با کسب و کار شما به مطالبتان لینک بدهند باز هم توسط این الگوریتم شناسایی میشوید اما فرقش اینجاست که در نتایج گوگل دارای ربته ی بالایی خواهید بود.
تا اینجای کار الگوریتم پنگوئن 1.0 بسیاری از سایت های متخلف را شناسایی کرد اما هنوز مشکل به طور کامل حل نشده بود چون ابن نسخه ی الگوریتم یک ضعف داشت. ضعف ان این بود که در این نسخه صفحه Home Page سایت ها برسی میشد و خیلی از افراد راهکاری برای این موضوع یافته بودند ان هم این بود که در صفحه Home Page از backlink های با کیفیت استفاده میکردنند اما دیگر صفحات انها دارای backlink های بی کیفیت بودند. این افراد با استفاده از این تنکنیک ها که Black Hat SEO [سئو کلاه سیاه] بودند سود زیادی کردند تا زمان انتشار نسخه ی 2.0، که در این نسخه علاوه بر تحلیل صفحه Home Page، صفحات دیگر سایت های اسپم را هم برسی میکرد.
گوگل بعد از انتشار نسخه ی 2.0 اعلام کرد که تحت تاثیر این الگوریتم ، بیش از 2.1 درصد از جستجوهایی که در اینترنت به زبان انگلیسی انجام میشود، باعث افزایش کیفیت جستجو ها شده است.
سایت هایی که از چندین لینک برای اشاره کردن به یک Domain در صفحه اصلی خود استفاده می کردند تحت تاثیر منفی الگوریتم پنگوئن قرار گرفتند. سایر تاثیرات این الگوریتم روی نتایج جستجوهایی اعمال شد، که مربوط به وب سایت هایی مثل بازی های آنلاین ، وب سایت های مستهجن و برخی از وب سایت هایی که در انها بصورت فنی SEO انجام نشده، بود.
هنوز دیدگاهی ثبت نشده!