تاثیر طراحی گرافیک در صفحات وب سایت قسمت2
تاثیر طراحی گرافیک در صفحات وب سایت قسمت2
بر خلاف تصور عده ای طراحی گرافیک جز هنر های مدرن محسوب می شود . به عنوان مثال : طراحی نماد، تصویرسازی، صفحه آرایی و خطاطی یا همان تایپو گرافی هم در آثار هزاران سال پیش دیده می شود و هم در مدرن ترین آثار امروزی . در این مقاله نیز قصد داریم به حضور این عنصر در یکی از مدرن ترین پدیده های جهان اشاره کنیم . این که تاثیر طراحی گرافیک در صفحات وب سایت چیست ؟ قسمت اول این مقاله را می توانید در این جا مشاهده کنید .
در قسمت اول راجب به انعطاف پذیری گرافیک و دلایل اهمیت و تاثیر طراحی گرافیک در صفحات وب سایت توضیحاتی دادیم . در ادامه به حوزه های طراحی وب سایت می پزدازیم .
شیوه های راه اندازی وب سایت :
- طراحی سایت استاتیک
- برنامه نویسی داینامیک
باید بگوییم که طراحی سایت استاتیک شامل موارد زیر می باشد :
- طراحی گرافیک سایت
- لی اوت
- تعیین رنگ ها
- فونت ها
- یونیفرم تمام صفحات
تمام این موارد باید تحت زبان برنامه نویسی ” HTML “ و ” CSS “ اجرا شوند . معمولا پیش طرح وب سایت در نرم فزاری مثل فتوشاپ به طور کامل طراحی و بعد تحت کد های استاتیک و با استفاده از تصاویر و انیمیشن های فلش اجرا می شود . تمام این مطالب حاکی از تاثیر طراحی گرافیک در صفحات وب سایت است . حوزه دوم مربوط به برنامه نویسی داینامیک سایت می شود .
همان طور که می دانید برنامه نویسی داینامیک، مربوط به پشت صحنه سایت می شود و مربوط به دریافت یا ارسال اطلاعات از پایگاه های داده می باشد . برای مثال سیستم “ CMS ” را در نظر بگیرید . این سیسیتم مدیریت محتوا، سیستم های داینامیکی هستند که کاربر می تواند با استفاده از آن ها به راحتی وب سایت خود را به روز رسانی کند .
برای این که تاثیر طراحی گرافیک در صفحات وب سایت به خوبی اعمال شود باید چه کرد ؟
زمانی که قصد طراحی یک وب سایت را به صورت کاملا حرفه ای دارید باید طبق یک برنامه ی درست عمل کنید . باید طراحی استاتیک سایت را به عهده گرافیستی قرار دهید که به کد های استاتیک و محدویت های آن ها کاملا مسلط باشد . همچنین وی باید در زمینه ی استاندارد های رایج در طراحی وب و شیوه ها و سبک های نوین تجربه و اطلاعات داشته باشد . حال قدم بعدی می تواند این باشد که به سراغ یک برنامه نویس داینامیک بروید تا محتوای سایت شما را از پایگاه های داده به قالب استاتیک سایت انتقال دهد .
اجازه دهید تا برای شفاف سازی این موضوع و درک بهتر ان برای شما با یک مثال ساده توضیح دهیم . به عنوان مثال ما دو وب سایت دانشگاهی را با هم مقایسه خواهیم کرد . مثلا یکی وب سایت دانشگاه تربیت معلم سبزوار و دیگری وب سایت دانشگاه هاروارد .
برسی وب سایت دانشگاه هاروارد
با یک نگاه کلی به تقسیم فضا ها و لی آوت وب سایت هاروارد متوجه انسجام و ترکیب بندی و انتخاب رنگ صحیح آن می شویم . طراحی بخش عناوین خبری به گونه ای است که به همراه تصاویر شان اسلاید می شوند تا از شلوغی صفحه کاسته شود . همچنین به راحتی می توانیم از منوی بالای سایت به سه بخش مجزای اداری، آموزشی و معرفی دانشگاه دست پیدا کنیم .
اما در مرکز وب سایت دانشگاه هاروارد، تصویر نسبتا بزرگی از یکی از نما های دانشگاه دیده می شود که با تیتر و توضیحات مناسبی کنار آن همراه است . لازم به ذکر است که حجم این تصویر نزدیک بیست کیلوبایت است و ضمنا ساختار کد نویسی استاتیک آن بر مبنای CSS است که سرعت بارگزاری را بسیار کمتر می کند .
برسی وب سایت دانشگاه تربیت معلم سبزوار
ساختار وب سایت دانشگاه تربیت معلم سبزوار، سه ستونی با یک هدر است . لازم به ذکر است که این ساختار جزو سنتی ترین ساختار های طراحی است . گزینه های منوی سمت راست بی هیچ ترتیب خاصی زیر هم چیده شدهاند و در نهایت به دو لینک به سایت های خارجی رسیده اند . طراحی این وب سایت چنان بی برنامه و اشفته است که ستون سمت چپ کاملا بلا استفاده مانده و فقط تعداد بازدید در آن درج شده است .
در ستون میانی نیز ابتدا یک لینک درشت بدون تصویر به خبر یک همایش گذاشته شده که حتی رنگ آن نیز رنگ پیش فرض است . طراحی یکی از مهم ترین بخش های طراحی وب سایت یک دانشگاه که بخش خبری ان است به گونه ایی است که بدون تاریخ و تصویر است و بخشی تحت عنوان ” سایر “ زیر آن قرار دارد که جایگاه آن در نقشه سایت معلوم نیست . در پیشانی سایت، چند عکس ریز از سبزوار و یک عکس ناقص و تار از ساختمان اداری در میان تزئینات زائد درج شده . بهتر است بدایند که حجم این تصویر نزدیک چهل کیلوبایت است و ضمنا ساختار کد نویسی استاتیک آن برمبنای Table است که در سرعت بارگذاری تاثیر منفی دارد .
ایا مشکل از نبود علم طراحی سایت و گرافیک ان است ؟
باید بگوییم که خیر . ما دانش و تخصص مربوط به این حوزه ها را هر چند محدود، اما داریم . اما در واقع از اهمیت و کاربرد آن ها غافلی هستیم . دانشجویان گرافیک ما طراحی را محدود به پوستر می دانند و آموزشکده ها نیز از هنر دیجیتال به عنوان هنری منحرف و دست دوم یاد می کنند . در حالی که نیاز امروز فعالیت در عرصه های جدید و گاه تلفیقی را می خواهد و همچون هزاران سال گذشته، از گرافیک، انعطاف پذیری و کاربردی بودن را انتظار دارد .
مشکلی که در این جا مانع از تاثیر طراحی گرافیک در صفحات وب سایت به صورت مثبت می شود، این است که انتظار می رود هم گرافیست ها خود را از رویکرد سنتی نسبت به طراحی رها کنند و هم مدیران و مسئولان به گرافیک و اهمیت آن در طراحی سایت ها توجه داشته باشند .
امیداوریم که از مطالب ارائه شده در زمینه ی تاثیر طراحی گرافیک در صفحات وب سایت راضی باشید . حال اگر برای طراحی سایت و یا گرافیک وب سایتتان قدمی بر نداشته اید، لطفا با شماره تلفن های موجود در وب سایت دهکده وب تماس بگیرید . ما در شرکت طراحی و توسعه ی سایت دهکده وب با تیم پشتیبانی و مشاوره ی خود اماده ی کمک به شما هستیم .
از زمانی که برای مطالعه ی این مقاله گذاشتید از شما ممنونیم . اگر از مطالب لذت برده اید به دیگر مقالات ما در زمینه طراحی سایت و سئوی سایت سر بزنید . همچنین اگر مطالب برای شما مفید بود از شما درخواست میکنیم تا ان را با دوستانتان نیز به اشتراک بگذارید . در صورتی که احساس کردید مطلب کامل نیست و یا این که شما موارد دیگری را هم می دانید ما را مطلع کنید .
هنوز دیدگاهی ثبت نشده!