051 3894 5808
0915 435 6018
دهکده وب
طراحی سایت » سئو و بهینه سازی سایت » بازاریابی دیجیتال » تاریخچه ایمیل مارکتینگ
تاریخچه ایمیل مارکتینگ
بازاریابی دیجیتال, بهبود کسب و کار 15 ژانویه 2019

تاریخچه ایمیل مارکتینگ

پرستو بخشی پرستو بخشی

تاریخچه ایمیل مارکتینگ

قطعا شما هم در inbox ایمیلتان پیام هایی دریافت کرده اید که فرستنده ی ان را نمی شناختید . در این مقاله قصد داریم در مورد موضوعی صحبت کنیم که حتما به گوشان خورده است . ایمیل مارکتینگ نوعی بازاریابی است که صاحبین کسب و کار ها برای ترویج محصولات و خدماتشان از ان بهره می برند . در این مقاله قصد داریم تا کمی به عقب برگردیم و از تاریخچه ایمیل مارکتینگ صحبت کنیم .

تاریخچه ایمیل مارکتینگ که قرار است برایتان توضیح دهیم نشان می دهد که :

  • ایمیل مارکتینگ از کجا شروع شد ؟
  • چه کسی برای اولین بار به ان پی برد ؟
  • چه چیز هایی باعث شد تا ایمیل مارکتینگ امروزه به این شکل دراید ؟
  • و …

اولین ایمیل مارکتینگ

email in box

در سال ها پیش بسیاری از افراد که از سرویس ایمیل یاهو برای انجام کار هایشان استفاده می کردند، هر بار که Inbox خود را باز می کردند متوجه پیغام هایی از طرف یک غریبه می شدند . اولین چیزی که به ذهنشان می رسید این بود که این فرد مرا از کجا می شناسد ؟ ایمیل مرا از کجا دارد ؟ چرا به من پیغام فرستاده است ؟

در بیشتر اوقات افراد به خاطر ترس از هکر ها ان پیغام ها را از بین می بردند . یا در بعضی ها ان را به عنوان اسپم ذخیره می کردند . اما امروزه دیگر این طور نیست . افراد با بی توجهی و بی تفاوتی از کنار ان ها عبور می کنند . البته همیشه این طور نیست و این موضوع واقعا جای شکر گذاری دارد . اما موضوع اصلی این است که دیگر این موضوع را مردم می دانند که محتوای این گونه ایمیل ها چیست . محتوای این ایمیل ها جز تخفیف، معرفی محصول و پیشنهادات مختلف نیست .

از معرفی اینترنت به دنیا تا امروز

از وقتی که اینترنت به همه معرفی شده و همه ی افراد جامعه به ان دسترسی داشتند، ابزاری به نام ایمیل برای همه جز ملزومات بود . زیرا برای بسیاری از امور در کسب و کار هایشان به ان نیاز داشتند . اما مهم ترین هدفی که از استفاده از ایمیل برای کسب و کار هایشان داشتند بازاریابی ایمیلی بود یا همان ایمیل مارکتینگ . اکثر ایمیل‌ های ناشناس و اسپمی که همه ما دریافت می‌ کنیم که حاوی پیشنهادات مختلف روی این کالا و آن خدمت هستند، نمونه‌ های خوبی از ایمیل مارکتینگ اما به بد ترین شیوه محسوب می‌ شوند .

 ایمیل مارکتینگ

بد نامی در تاریخچه ایمیل مارکتینگ

ایمیل مارکتینگ یک ابزار قدرتمند برای بازاریابی محسوب می شود اما به رگبار بستن مخاطب با ایمیلی که بدون ذره‌ ای تفکر ایجاد شده باشد نه تنها تاثیر مثبت بر روی کسب و کار ها ندارد بلکه تاثیرات منفی حتی بر روی کارایی این ابزار دارد . یکی از دلایلی که افراد باعث بد نامی این شیوه ی پر بازده شده بودند این بود که ایمیل هایی اسپم ارسال می کردند .

زیرا ارسال ایمیل هزینه ی زیادی در بر نداشت و نهایت هزینه در این زمینه این بود که صاحبین کسب و کار ها مبلغی اندک برای خرید لیستی از ایمیل ها صرف می کردند . ایمیل هایی با این محتوا ها : ” محصول جالب را فقط به قیمت فلان تومان به خانه ببرید ! ” . گاهی حتی همین ایمیل را به دفعات به افراد نگون بخت موجود در لیست ایمیل خریداری شده می‌ فرستادند . نتیجه ی این رویه، چیزی جز اذیت و آزار افراد و خدشه دار شدن شهرت ایمیل مارکتینگ نبود .

پدر ایمیل مارکتینگ

پدر ایمیل مارکتینگ

درمطالعه ی تاریخچه ایمیل مارکتینگ در دهه ی 70 میلادی چنین عنوانی حتما به چشمتان می خورد . در واقع این موضوع راجب به تولد ایمیل مارکتینگ است . در سال 1978، گری توئرک از سازمان تجهیزات دیجیتال با نام ” DEC ” اولین ایمیل انبوه را تقریبا به 400 مشتری بالقوه از طریق آرپانت یا ARPANET فرستاد . اما نتیجه ی این حرکت چه چیزی بود ؟

نتیجه ی این ارسال انبوه چیزی جز فروش 13 میلیون دلاری محصولات DEC و نمود پیدا کردن پتانسیل بازاریابی از طریق ایمیل انبوه نبود . البته لازم به ذکر است که بعد از این اتفاق توئرک به عنوان ” پدر اسپم دنیا ” نام گرفت . در واقع ایمیل از همان زمان، خود را به عنوان کانال موثری برای بازاریابی مستقیم معرفی کرد .

صحبت های گری توئرک

قطعا اگر تاریخچه ایمیل مارکتینگ را مطالعه کنید این جمله معروف را که در ادامه برایتان شرح می دهیم خواهید دید . گری توئرک می گوید که : ” در واقع من خود را پدر ایمیل مارکتینگ می‌ دانم نه اسپم، این دو با هم فرق دارند . E-spam یعنی ارسال ایمیل‌ های ناخواسته به لیست فاقد صلاحیتی از گیرنده‌ ها . در قیاس، Email Marketing یعنی تمرکز بر لیست هدفمندی از افراد است که به کالا، خدمت یا اطلاعاتی که شما برای آن ها می‌ فرستید علاقمندند . ”

ایمیل مارکتینگ

دهه ی 90 میلادی دوره ی بمباران ایمیل انبوه

در تاریخچه ایمیل مارکتینگ این گونه امده است که تا اواخر دهه 90، بازاریابی مستقیم بیشتر با پست یا تلفن انجام می‌ شده . اما یکی از دلایل سخت بودن این کار ها هزینه ی زیاد ان ها بوده که باید برای انجام ان ها پرداخت می شده . هزینه هایی برای ارسال ان ها و چاپ و طراحی محتوا و نیروی کار و غیره .

تحول در انجام امور بازاریابی در سال 1991 با معرفی اینترنت در حال انجام بود . در واقع با ورود اینترنت همه چیز متحول شد از سبک زندگی گرفته تا کار و حتی سبک بازی کردن افراد متحول شد . اما جذاب تر از همه این تحول برای بازاریابان بود زیرا شیوه ی جدیدی برای ان ها در پیش رویشان قرار گرفت . بعد از مدتی Hotmail به عنوان اولین سرویس ایمیل مبتنی بر وب ان هم به صورت رایگان راه‌ اندازی شد .

دیگر شرایط کاملا به نفع بازاریابان بود و ان ها می توانستند با این شیوه ی تازه به سوی ارتباط با مشتری های بیشتر بروند . نا گفته نماند که تا قبل از ان هم ایمیل بوده است اما تنها در دسترس دانشجویان و کارمندان بوده است . خلاصه در ان دوره دسترسی رایگان به یک آدرس ایمیل، بازاریابی مستقیم را مورد تحول قرار داده و هزینه‌ ها را به شدت کاهش می‌ داد .

گسترش ایمیل های اسپم

همه چیز داشت خوب پیش می رفت تا این که کم کم با گسترش ایمیل به عنوان راهی مؤثر برای ارتباط مستقیم با مشتری، بازاریابان یکی یکی سوار این قطار بازاریابی مستقیم شدند . در این دوره بود که صندوق‌ های ایمیل کاربران، پر از پیام‌ های نا خواسته یا همان اسپم شد . در این شرایط احساس می شد که باید یه قوانینی برای این رفع این شرایط وضع شود . تا بتوان کاربران را از ایمیل های اسپم محافظت کرد .

بالاخره در سال 1998 اولین قانون وضع شد . در این قانون گفته می شد که کلیه ی ایمیل‌ های ارسالی که با هدف ایمیل مارکتینگ ارسال می شوند باید Opt-out داشته باشند .

opt out

Opt-out چیست ؟

روشی است که در ان کاربران به کمک ان می توانند از دریافت ایمیل‌ های ناخواسته یا همان اسپمی که حاوی اطلاعات، محصولات و خدمات هستند انصراف بدهند .

تاریخچه ایمیل مارکتینگ در دهه ی 2000

بعد از وضع اولین قوانون برای حفاظت کاربران در برابر ایمیل های اسپم توسط فراهم کنندگان سرویس های اینترنت یا همان ISPs، فعالیت بازاریابان کمی افت کرد . در واقع ان ها با این موضوع و قانون کلنجار می رفتند تا این که در سال 2003 قانون جدیدی وضع شد . عنوان این قانون به این شکل بود که :

Can Spam ” یعنی ” می توان اسپم کرد ” . همان طور که حدس می زنید یعنی ان ها به دریافت کنندگان ایمیل های تجاری این حق را دادند که فرستنده‌ ی ایمیل ها را از ارسال مجدد ایمیل های تجاری باز دارند .

ایمیل مارکتینگ

جنگ جهانی در تاریخچه ایمیل مارکتینگ

شاید این عنوان کمی خنده دار باشد اما واقعیت همین بود . و این جنگ با وضع قانون جدیدی در سال 2004 شروع شد . در سال 2004 قانونی که وضع شد با این عنوان بود که : ” قانون خط مشی فرستنده یا همان SPF ” . در واقع این قانون سیستم تایید اعتباری را ارائه کرد که با تایید آدرس پروتکل اینترنت یا IP Address فرستنده، به جلوگیری از اسپم کمک می‌ کرد . بعد از این بود که از حجم ایمیل‌ های دارای محتوای بازاریابی و ایمیل‌ های ویروسی و اسپم افزایش پیدا کرد و محیط ایمیل به میدان جنگی بین فرستنده و گیرنده تبدیل شد .

اما اوضاع همان طور باقی نماند . در همان سال ” AOL ” و به دنبال آن ” Hotmail ” و ” Yahoo ” طرح فید بک گرفتن از گیرنده را ارائه دادند . در واقع این موضوع اسپم از طرف گیرندگان به یک شاخص مهم برای بازاریابان ایمیلی تبدیل شد . در این جا بود که بازاریابان ایمیلی استراتژی هایی را بر شمردند تا با تمرکز بر ضد اسپم گیرنده بتوانند به کار خود ادامه دهند .

دسته بندی ایمیل ها برای گیرندگان

در سال 2008 تصمیم گرفتند تا شرایطی را برای گیرندگان ایمیل ها فراهم کنند تا ان ها بتوانند به ایمیل های اسپم رای دهند . در ادامه هم ” Hotmail ” و ” گوگل ” قابلیت دسته بندی ایمیل‌ ها را در اختیار گیرندگان قرار دادند . تمام این ها باعث شد تا بازاریابان ایمیلی بیشتر از قبل، برای دست یابی به موفقیت بر روی استراتژیشان متمرکز شوند .

به گزارش یکی از سازمان های پیشگام در زمینه ی ایمیل مارکتینگ با نام ReturnPath که در سال 2009 منتشر شد، اعلام شد که 30 درصد از ایمیل‌ های تجاری حتی به Inbox کاربران هم وارد نمی شود . اما دلیل اصلی و عمده این موضوع چه چیزی بود ؟

ان ها دلیل عمده ی این اتفاق را مرتبط نبودن موضوع ایمیل ها به گیرندگان، تلقی کردند و این باعث Opt-out کردن فرستندگان توسط کاربران بود .

تغییر استراتژی ایمیل

تغییر استراتژی ایمیل

این که قابلیت مسدود کردن یا همان block در اختیار کاربران قرار گرفت باعث شد تا به مرور زمان استراتژی ایمیل تغییر کند . استراتژی ایمیل از یک استراتژی فشاری یا Push به استراتژی کششی یا Pull تبدیل شد .

بعد از این ماجرا ها بازاریابان متوجه شدند که یک ایمیل به تنهایی کافی نیست . گذشته از این ان ها حتی نمی داستند که ایمیلی که می فرستند به Inbox کاربرام وارد می شود یا نه . در این شرایط ان ها تصمیم گرفتند تا بر روی محتوای ایمیل ها متمرکز شوند . در واقع آن ها فهمیدند که ایمیل ارسالی به گیرنده باید او را درگیر کند . در این زمینه هم به دو فاکتور اصلی باید توجه می کردند :

  1. مرتبط بودن ایمیل به گیرنده
  2. ارسال به موقع ایمیل

بازگشت قدرت ایمیل مارکتینگ

در سال 2011 اعلام شد که 75 درصد از مالکان ایفون برای فروش خود از ایمیل استفاده کرده بودند . این باعث بازگشت قدرت ایمیل مارکتینگ شد و استفاده از ایمیل، محبوب‌ ترین فعالیت اینترنتی روی تلفن همراه نام گرفت . در تاریخچه ایمیل مارکتینگ یک بار دیگر بازاریابان ایمیلی یک چالش جدید پیش رویشان قرار گرفت. ان ها نگران این بودند که این ایمیل ها در تلفن های همراه به چه شکلی نمایان خواهد شد .

 شبکه‌ های اجتماعی

چالش هایی که بر سر راه ایمیل مارکتینگ بود تمامی نداشت . یکی دیگراز این موضوعات فراگیر شدن شبکه‌ های اجتماعی بود . این شبکه های اجتماعی به افراد کمک می کرد تا با روش های متفاوتی بتوانند با دیگر برند ها تعامل داشته باشند . شیکه هایی مانند :

  • فیسبوک
  • تویئتر
  • اینستاگرام
  • و …

تمامی این ها باعث شده بود تا به تدریج سطح انتظارات مردم بالا رود . این ها کار بازاریابان را سخت کرده بودند و ان ها در شرایطی قرار گرفته بودند که دیگر نمی توانستند بدون جمع اوری و مدیریت داده ها از بازاریابی ایمیلی استفاده کنند .

استراتژی جدید ایمیل مارکتینگ

از سال 2013 به بعد استراتژی ایمیل مارکتینگ به سمت جلب رضایت کاربران تغییر کرد . بازاریابان تصمیم گرفتند که بعد از این روی خواسته ها و نیاز های کارابران تمرکز کنند . امروزه سیستم‌ های اتو ماسیون بازاریابی ایمیلی با قابلیت بخش بندی یا همان Segmentation و تولید لیست پیشرفته، شرکت‌ ها را مجهز به ابزار ایمیل مارکتینگ به شدت هدفمند نموده است .

برای مثال دارا بودن یک ایمیل از یک محتوای پویا یا همان Dynamic Content باعث ایجاد تجربه‌ ای یک به یک بین کاربر و برند می شود . همچنین گفته می شود که برای داشتن اعتبار ایمیلی خوبباید محتوای ایمیل ها مرتبط و Engagement باشد در واقع یعنی این که کاربر را با خود درگیر کند . در واقع کیفیت بر کیمیت مهم تر شمرده شد .

در نهایت انچه به صورت استراتژی بازاریابی انبوه محض شروع شده بود، به صورت یک استراتژی برای توسعه برند و مشتری تکامل یافت . امیداوریم که از مطالب ارائه شده در زمینه ی تاریخچه ایمیل مارکتینگ راضی باشید . از زمانی که برای مطالعه ی این مقاله گذاشتید از شما ممنونیم . اگر از مطالب لذت برده اید به دیگر مقالات ما در زمینه طراحی سایت و سئوی سایت و گرافیک سایت و مقالات وردپرس سر بزنید . همچنین اگر مطالب برای شما مفید بود از شما درخواست میکنیم تا ان را با دوستانتان نیز به اشتراک بگذارید . در صورتی که احساس کردید مطلب کامل نیست و یا این که شما موارد دیگری را هم در زمینه ی تاریخچه ایمیل مارکتینگ می دانید ما را مطلع کنید .

به اشتراک بگذارید!
پرستو بخشی

پرستو بخشی

پیشنهاد میکنیم مطالب زیر را هم بخوانید.
معرفی 6 ابزار رایگان برای برسی ریسپانسیو بودن سایت

معرفی 6 ابزار رایگان برای برسی ریسپانسیو بودن سایت

در فرایند طراحی سایت عوامل و فاکتور های مهم زیادی درگیر هستند که باعث می شوند این پروسه به صورت کامل و موفق طی شود . یکی از این عوامل ریسپانسیو بودن سایت است . اگر هنوز با معنی ریسپانسیو بودن سایت و یا واکنش گرا بودن سایت اشنا نیستید نگران نباشید ما به شم […]

طراحی سایت داروسازی

طراحی سایت داروسازی

یکی دیگر از مراکز درمانی که در جامعه ی پزشکی و هم چنین برای بیماران اهمیت زیادی دارد، داروسازی ها و داروخانه ها هستند . در این زمینه رضایت مندی بیماران از توسعه ی خدمات درمانی داروخانه ها و داروسازی ها اهمیت زیادی دارد . بدین جهت نیز برای ارتقای پاسخ گویی و جلب رضایت […]

مشاوره طراحی سایت

مشاوره طراحی سایت

قبل از این که به طراحی وب سایت شما مشتری عزیز بپردازیم تیم فنی شرکت توسعه و طراحی وب سایت دهکده وب برسی های مورد نیاز در زمینه ی کسب و کار شما را انجام می دهد . در طی این برسی ها و آنالیز ها ما به این موضوع پی می بریم که چه […]

انواع روش های پرداخت در طراحی سایت فروشگاهی

انواع روش های پرداخت در طراحی سایت فروشگاهی

یکی از داغ ترین وب سایت ها در اینترنت وب سایت های فروشگاهی است . در واقع مردم ترجیح می دهند به جای این که خودشان را به خرید از یک منطقه محدود کنند و ساعت ها زمان خود را صرف گشت و گذار در فروشگاه ها کنند به صورتی اینترنت و انلاین در منزل […]

هنوز دیدگاهی ثبت نشده!

دیدگاه خود را درباره این مطلب ارسال کنید!

خبرنامه دهکده وب

در خبرنامه دهکده وب عضو شوید و مطالب مفید را در ایمیل خود دریافت کنید.