نرم افزار کاربردی بخش 1
نرم افزار کاربردی بخش 1
نرم افزار کاربردی نام دیگر (برنامه کوتاه مدت) است که گروهی از برنامه ها را شامل می شود که برای کاربران نهایی یا مصرف کننده گان طراحی شده است. در ادامه نمونه هایی از برنامه را ذکر خواهیم کرد که عبارتند از :
- یک پردازشگر کلمه
- صفحه گسترده
- یک برنامه حسابداری
- یک مرورگر وب
- یک سرویس گیرنده ایمیل
- یک دستگاه پخش رسانه ای
- یک نمایشگر فایل
- شبیه ساز
- یک بازی کنسول یا یک ویرایشگر عکس
نرم افزار کاربردی چیست ؟
برنامه ها ممکن است جدا از رایانه و نرم افزار سیستم منتشر شوند وبعضی اوقلات هم ممکن است به عنوان پروژه های اختصاصی ، متن باز یا دانشگاهی کدگذاری شوند. [2] بعضی از برنامه ها هستند که برای سیستم عامل خاصی ساخته شده اند که به آن سیستم عامل شهرت دارند مانند سیستم عاملی که برای موبایل ساخته شده اند به ، برنامه های تلفن همراه نامیده شهرت دارند
واژه شناسی در نرم افزار کاربردی
تعریفی که از برنامه ارائه کردیم در فناوری اطلاعات متفاوت تر است از تعریف بالا ،در فناوری اطلاعات برنامه ، یا نرم افزار کاربردی یک برنامه کامپیوتری است که هدف آن کمک به افراد در انجام یک فعالیت از پیش طراحی شده است برخی از این برنامه ها روی یک کار واحد تمرکز دارند ، مانند پردازش کلمه. برخی دیگر ، به نام نرم افزار یکپارچه شامل چندین برنامه هستند. . این برنامه ها بسته به فعالیتی که برای آن طراحی شده است ، می تواند موارد زیر را دستکار کند
- متن
- اعداد
- صدا
- گرافیک
- ترکیبی از این عناصر
نرم افزار نوشته شده توسط کاربر
سیستم های خیاطی نرم افزار نوشته شده توسط کاربر برای پاسخگویی به نیازهای خاص کاربر است کاربران خود این نرم افزار را ایجاد می کنند و غالبا از اهمیت آن چشم پوشی می کنند. نرم افزار نوشته شده توسط کاربر شامل موارد زیر است :
- الگوهای صفحه گسترده
- ماکرو پردازنده کلمه
- شبیه سازی علمی
- صدا
- گرافیک
- اسکریپت های انیمیشن
- حتی فیلترهای ایمیل نوعی نرم افزار کاربر هستند.
تفسیر بین نرم افزارهای سیستمی و نرم افزارهای کاربردی
تفسیر بین نرم افزارهای سیستمی مانند سیستم عامل ها و نرم افزارهای کاربردی دقیقاً دقیق نیست و گاها مورد بحث است. به عنوان مثال ، یکی از سؤالهای کلیدی در مورد محاکمه ضد انحصاری ایالات متحده و مایکروسافت ، این بود که آیا مرورگر وب Microsoft Explorer را میتوان بخشی از سیستم عامل ویندوز خود دانست ؟ یا یک نرم افزار جداشده است ؟ به عنوان نمونه دیگر ، در مورد نامگذاری GNU / Linux ، بحث و جدال وجود داشت تا حدودی به دلیل عدم توافق در مورد رابطه بین هسته لینوکس و سیستم عامل های ساخته شده بر روی این هسته است.
سیستم های تعبیه شده
در برخی از انواع سیستم های تعبیه شده ، نرم افزار برنامه و نرم افزار سیستم عامل ممکن است برای کاربر غیر قابل تشخیص باشد ، همانطور که در مورد نرم افزارهایی که برای کنترل یک VCR ، DVD player یا اجاق مایکروویو استفاده می شود. تعاریف فوق ممکن است برخی از برنامه های کاربردی را که ممکن است در برخی رایانه ها در سازمان های بزرگ وجود داشته باشد ، از بین ببرد.
نام مستعار
کلمه “برنامه” کلمه ای است که به عنوان صفت استفاده می شود ، به معنای “مربوط به نرم افزار کاربر” محدود نمی شود.به عنوان مثال ، مفاهیمی مانند مفاهیم زیر برای همه برنامه های رایانه ای اعمال می شود :
- رابط برنامه نویسی برنامه (API)
- سرور برنامه
- مجازی سازی برنامه
- مدیریت چرخه
- چرخه برنامه
برنامه ها و برنامه های قاتل
بعضی از برنامه ها هستند که برای چندین سیستم عامل مختلف در نسخه ها موجود هستند. دیگران فقط بر روی یک چیز کار می کنند عنوان مثال ، یک برنامه جغرافیایی برای Microsoft Windows یا یک برنامه Android برای آموزش ، یک بازی Linux نامیده می شوند. گاهی اوقات پیش می
آید که یک برنامه جدید و محبوب ظاهر می شود که فقط بر روی یک سکو اجرا می شود و به دلیل منحصر به فرد بودن آن باعث افزایش مطلوبیت آن سیستم عامل می شود. به این برنامه قاتل یا برنامه قاتل گفته می شود . به عنوان مثال ، VisiCalc اولین نرم افزار صفحه گسترده مدرن برای Apple II بود و به فروش رایانه های شخصی جدید آن زمان در دفاتر کمک کرد. برای Blackberry این نرم افزار ایمیل آنها بود.
در سالهای اخیر ، عبارت کوتاه “برنامه” ابداع شده در 1981 یا پیش از این برای مراجعه به برنامه های کاربردی برای دستگاه های تلفن همراه مانند تلفن های هوشمند و تبلت ها رایج شده است ، فرم کوتاه شده مطابق با دامنه معمول کوچکتر آنها در مقایسه با برنامه های رایانه های شخصی. حتی اخیراً ، نسخه کوتاه شده برای نرم افزارهای کاربرد دسک تاپ نیز استفاده می شود.
طبقه بندی
روش های زیادی که تمام آنها با یکدیگر متفاوت هستند برای طبقه بندی نرم افزار کاربردی وجود دارد.
اگر بخواهینم موضوع را از لحاظ قانونی بررسی کنیم این طور است که ، نرم افزارهای کاربردی عمدتاً با رویکرد جعبه سیاه ، در رابطه با حقوق کاربران نهایی یا مشترکان نهایی (با سطح اشتراک متوسط و رده بندی نهایی) طبقه بندی می شوند.
برنامه های نرم افزاری همچنین با توجه به زبان برنامه نویسی که در آن کد منبع نوشته یا اجرا شده است ، و به هدف و خروجی آنها طبقه بندی می شوند.
توسط حقوق مالکیت و استفاده
نرم افزار برنامه معمولاً بین دو محور اصلی متمایز می شود: منبع بسته در مقابل برنامه های نرم افزار منبع باز و در بین برنامه های نرم افزاری رایگان یا اختصاصی.
نرم افزار اختصاصی تحت حق چاپ منحصر به فرد قرار می گیرد و مجوز نرم افزار دارای حق استفاده محدود است. این اصل باز اعلام می کند که نرم افزار ممکن است “فقط برای برنامه افزودنی باز باشد ، اما برای اصلاح نیست”. چنین برنامه هایی فقط توسط اشخاص ثالث می توانند افزودنی دریافت کنند.
نرم افزار رایگان و منبع آزاد باید به هر منظور اجرا شود ، توزیع شود ، فروخته شود و یا تمدید شود ، و در صورت باز بودن به همان روش اصلاح یا معکوس شود.
برای مشاهده ادامه مطالب اینجا کلیک کنید
هنوز دیدگاهی ثبت نشده!