051 3894 5808
0915 435 6018
دهکده وب
طراحی سایت » طراحی سایت » آدرس سایت یا نام دامنه چیست؟
آدرس سایت یا نام دامنه چیست؟
طراحی سایت 9 آگوست 2018

آدرس سایت یا نام دامنه چیست؟

پرستو بخشی پرستو بخشی

آدرس سایت یا نام دامنه چیست؟

دامنه کلمه ای است که زمان طراحی سایت  با ان روبه رو خواهید شد. (در ایران به اسم دامین یا دومِین هم شناخته می‌شود). البته مفهوم پیچیده ای هم ندارد و روزانه در اینترنت با ان سروکار دارید و از ان استفاده میکنید.

تعریف دامنه

دامنه یا دامین (به انگلیسی domain)، نام منحصر بفردی است که برای شناسایی یک وب سایت در دنیای مجازی به کار می رود. در واقع همان آدرس اینترنتی است. همان آدرس‌هایی که برای باز کردن یک سایت در اینترنت وارد و جستجو میکنید. مثلا، آدرس اینترنتی سایت گوگل، www.google.com است و آدرس اینترنتی سایت ما هم www.dehkadeh-web.com است. زمانی که به دنبال سایتی میگردید دامنه یا همان آدرس اینترنتی آن سایت را در نوار بالای مرورگر خود وارد می‌کنید.

 

دامنه

 

دامنه‌ها شامل دو بخش اصلی است

1.نام دامنه

اسمی که شما برای سایت خودتان انتخاب کردید، نام دامنه گفته میشود. برای انتخاب اسم محدودیت و اصول خاصی وجود ندارد، فقط اینکه این اسم انتخابی شما باید سرهمی باشد. البته امکان جداسازی کلمات را با [ – ] دارید. برای انتخاب نام دامنه باید چند موضوع را مدنظر داشته باشید. اینکه :

آیا این اسم جذاب است؟

آیا در ذهن افراد می ماند؟

چه کسانی را می خواهید جذب کنید؟

اسم متناسب با کسب و کار شما است؟

آیا اسم طولانی نیست؟

2.پسوند

در اینترنت پسوندهای بسیار متنوعی برای ثبت دامین وجود دارند. هر کدام از این پسوندها، معنایی به خصوص دارند. برای مثال، پسوند ir به معنی آن است که سایت شما ایرانی است. پسوند com مخفف commerce است و به معنای سایت تجاری است. سایر پسوندها نیز هر کدام معنایی برای خود دارند. پسوندی که برای دامنه انتخاب می شود باید متناسب با نوع فعالیت و محدوده جغرافیایی باشد.

پسوند ها 2 دسته اند :  کشوری و عمومی

 

دامنه

  • پسوندهای ملی یا کشوری

از دو حرف اختصاری نام کشور مورد نظر تشکیل میشود، مثلا ir که مختص کشور ایران است. کشور ها دامنه خود را به بخش های مختلف نیز تقسیم می کنند. مثلا دامنه ir به قسمت های مختلف , ac.ir , .gov.ir. تقسیم میشود.

ac.ir. : این دامنه مخصوص دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی می باشد. سازمان هایی که از این دامنه استفاده می کنند باید دارای مجوز از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شورای نظارت بر حوزه های علمیه، و یا شورای انقلاب فرهنگی باشند.

gov.ir. : مخفف کلمه “government” به معنای”دولت” می باشد. این دامنه ها مخصوص ارگان های دولتی زیرمجموعه قوه قضاییه،مقننه و مجریه جمهوری اسلامی ایران است.

co.ir. : این دامنه برای شرکت های ثبت شده مورد استفاده می شود. مخصوص شرکت ها و سازمان های غیردولتی می باشد.

net.ir. : مخصوص شرکت ها و موسساتی که خدمات مبتنی بر شبکه ارائه می دهند.

id.ir. : این دامنه برای اشخاص حقیقی مورد استفاده می باشد که باید تابعیت ایرانی داشته و اسم انتخابی متناسب با مشخصات شناسنامه ای فرد باشد.

دامنه

  • پسوند های عمومی

برای استفاده از این پسوندها محدودیتی از نظر جغرافیایی وجود ندارد و محدود به یک کشور یا منطقه خاصی نمیشود.

com. : مخفف “commercial” به معنای “تجاری” است. استفاده از این پسوند بسیار رایج است بطوری که بسیاری تصور میکنند تنها پسوند موجود می باشد. این پسوند برای وب سایت هایی که فعالیت تجاری انجام می دهند مناسب می باشد.هرچند بعضی از سایت های غیر تجاری هم از این پسوند استفاده می کنند.

net. :مخفف کلمه “network” می باشد. این پسوند برای شرکت هایی که در زمینه شبکه های اطلاع رسانی اینترنتی فعالیت دارند مناسب است.

org. : از “Non-Profit Organizations” گرفته شده است. این دامنه ها برای سازمان ها و موسسات غیرانتفاعی استفاده می شود که غالبا فعالیت غیرتجاری دارند.

biz. : مخفف “business” به معنای “تجارت” می باشد. برای شرکت هایی که در زمینه بازرگانی و تجارت، مخصوصا تجارت الکترونیک فعالیت میکنند مورد استفاده است.

Jobs. : سایت های دارای این پسوند، منبع اطلاعات انسانی برای مدیرانی می باشند که قصد استخدام کارمند را دارند.

aero. : این پسوند برای سایت های مرتبط با حمل و نقل هوایی به کار می رود.

info. : مخفف “Information” می باشد. این پسوند معمولا جهت سایت های اطلاع رسانی و عمومی استفاده می شود.

عکسدامنه

هر دامنه‌، منحصر به فرد و اخنصاصی است

دامنه‌ها اختصاصی اند، یعنی چی؟اجازه دهید با یک مثال برای شما توضیح دهم. مثلا، همین آدرس dehkadeh-web.com به نام ما ثبت شده است، بنابراین ما صاحب آن محسوب می‌شویم. پس هیچ شخص دیگری نمی‌تواند از این ترکیب برای نام سایت خود استفاده کند. با اینحال شاید یک آدرس مثل dehkadeh-web..net خالی باشد و امکان استفاده از آن وجود داشته باشد.

دامنه‌ها به صورت سالیانه خریداری می‌شود

بصورت سالانه دامنه ها خریداری میشوند. این یعنی زمانی که شما یک دامنه را ثبت می‌کنید برای مدت زمان مشخصی میتوانید از ان استفاده کنید. یعنی مثلاً برای 2 سال یا چند سال آن را خواهید داشت و پس از گذشت مدت زمان تعیین شده، اگر دوباره ان را تمدید نکنید، دیگران می‌توانند این دامنه را برای خود تصاحب کنند.

شما برای ساخت سایت، به هاست هم نیاز دارید

لازم به ذکر است که شما برای داشتن یک سایت تنها به یک دامنه نیاز ندارید و عوامل دیگری هم دخیل هستند. چون که دامنه فقط آدرس اینترنتی شما را مشخص می‌کند و شما علاوه بر داشتن دامنه یک فضا هم نیاز دارید که اطلاعات سایت شما در آن ذخیره شود. به این فضا اصطلاحاً هاست (که در فارسی به معنای میزبان است) گفته می‌شود.

 

دامنه

تفاوت URL با دامنه

گاهاً از URL برای اشاره به آدرس یک وب سایت استفاده میشود. اجازه بدهید همه چیز را ساده تر توضیح دهیم و موضوع را پیچیده نکنیم. دامین در واقع آدرس صفحه اصلی وب سایت شما هستند و هیچ کاراکتر و علامت اضافی در انتهای پسوند آن قرار نمی گیرد. اما URL به تمام مشتقات یک نام دامین گفته می شود.

به عنوان مثال https://dehkadeh-web.com نام دامنه وب سایت دهکده وب است و باقی صفحات سایت ما دارای آدرس URL ای مانند https://dehkadeh-web.com/blog یا https://dehkadeh-web.com/contact هستند. در نهایت باید این را بدانید که هر صفحه اینترنتی دارای یک آدرس است. صفحه اصلی یک وب‌سایت فقط خود دامنه است و صفحات دیگر آن، هر کدام دارای یک URL منحصر به فرد هستند.

از موجود بودن دامنۀ مورد نظر خود مطمئن شوید

ما قبلاً توضیح دادیم که هر آدرس اینترنتی یا همان دامنه، متعلق به یک نفر است، یعنی خاص و اختصاصی است. بنابراین قبل از ثبت، شما باید دامنه مد نظر خود را بررسی کنید تا از خالی بودن آن مطمئن شوید، یعنی اینکه قبل از شما کسی از ان استفاده نکرده باشد.

دامنۀ مد نظر خود را ثبت کنید

پس از اطمینان از خالی بودن دامنه، تنها کاری که باید انجام دهید این است که آن را از طریق یکی از شرکت‌های ارائه‌دهندۀ خدمات ثبت و تمدید، خریداری کنید. فقط توجه داشته باشید که اگر قصد ثبت دامنه ir را دارید، نیاز به ارائه مدارک شناسایی خواهید داشت.

حرف آخر ما

در این مقاله شما را با مفهوم دامنه یا به اصطلاح، همان دومین آشنا کردیم. فقط به این نکته توجه داشته باشید که دامنه شما مثل یک شماره موبایل است و هر چقدر بهتر، جذاب‌تر و ساده‌تر باشد، می‌تواند تاثیر بهتری روی مخاطب شما بگذارد. پس بهتر است وقت بیشتری روی این موضوع بگذاری، تا انتخاب درستی را برای سایت خود انتخاب کنید. چونکه این سایت ها قرار است تا مدت‌های زیادی برای شما کار کنند.

به اشتراک بگذارید!
پرستو بخشی

پرستو بخشی

پیشنهاد میکنیم مطالب زیر را هم بخوانید.
معرفی مهم ترین نکات طراحی رابط‌ کاربری بخش1

معرفی مهم ترین نکات طراحی رابط‌ کاربری بخش1

وقتی صحبت از طراحی سایت به میان می اید اکثر افراد تصور می کنند که تنها کد نویسی یک سایت است . اما یک طراح وب سایت کار های زیادی را باید انجام دهد و به موضوعات زیادی باید دقت کند . کد نویسی تنها یک بخش از طراحی یک وب سایت است و موارد […]

مهم ترین قوانین تولید محتوا در سایت بخش3

مهم ترین قوانین تولید محتوا در سایت بخش3

وب سایتی که محتوای با کیفیتی ندارد همانند یک ویترین زیبا اما خالی عمل می کند . این موضوع می تواند برای شما نتایج خوبی نداشته باشد . محتوای یک وب سایت نشان دهنده ی هدف و خواسته های شما است . در واقع معرف شما است پس باید خودتان را به بهترین شکل ممکن […]

همه چیز در مورد طراحی سایت با php بخش 3

همه چیز در مورد طراحی سایت با php بخش 3

در دو بخش قبلی مقاله ی ” همه چیز در مورد طراحی سایت با php ” به موضوعات زیر پرداختیم : تعریف زبان برنامه نویسی php شرح حقایقی در مورد طراحی سایت با php قدرت زبان برنامه نویسی php تعریف فریم ورک شرح انواع فریم ورک های مناسب برای آن اما در این قسمت می […]

آموزش بخش دیدگاه ها در وردپرس

آموزش بخش دیدگاه ها در وردپرس

در این مطلب به یکی دیگر از سری مطالب آموزش صفر تا صد وردپرس می پردازیم که شامل آموزش بخش دیدگاه ها در وردپرس می شود . مواردی که در این بخش به توضیح آن ها می پردازیم عبارت اند از : نحوه ی تایید دیدگاه ها در نوشته ها و برگه ها ویرایش و […]

هنوز دیدگاهی ثبت نشده!

دیدگاه خود را درباره این مطلب ارسال کنید!

خبرنامه دهکده وب

در خبرنامه دهکده وب عضو شوید و مطالب مفید را در ایمیل خود دریافت کنید.