تاثیر طراحی گرافیک در صفحات وب سایت قسمت1
تاثیر طراحی گرافیک در صفحات وب سایت قسمت1
بر خلاف تصور عده ای طراحی گرافیک جز هنر های مدرن محسوب می شود . به عنوان مثال : طراحی نماد، تصویرسازی، صفحه آرایی و خطاطی یا همان تایپو گرافی هم در آثار هزاران سال پیش دیده می شود و هم در مدرن ترین آثار امروزی . در این مقاله نیز قصد داریم به حضور این عنصر در یکی از مدرن ترین پدیده های جهان اشاره کنیم . این که تاثیر طراحی گرافیک در صفحات وب سایت چیست ؟
انعطاف پذیری طراحی گرافیک
باید به شما بگوییم که دلیل زنده ماندن و هم جهت شدن با تغییرات تکنولوژی امروزی طراحی گرافیک تنها به خاطر ویژگی انعطاف پذیری ان است . برای مثال :
با اختراع چاپ، هنر نگار گری جایگاه خود را به صفحه آرایی و تصویر سازی داده است . حال امروزه، پدیده اینترنت اتفاقی است به همان اهمیت اختراع خط یا چاپ و در این عرصه نیز گرافیک حرف آخر را می زند .
دلیل اهمیت و تاثیر طراحی گرافیک در صفحات وب سایت
با پیشرفت جوامع استفاده از اینترنت بسیار فراگیر شده است . به صورتی که اینترنت به یکی از قدرتمند ترین و پر مخاطب ترین رسانه های دنیا تبدیل شده است . در این باره موضوع مهمی که وجود دارد این است که بخش اعظمی از مخاطبان، خود نیز تولید کننده محتوا هستند . به طوری که روزانه بیش از هفت میلیون صفحه به اینترنت اضافه می شود . در این جا است که تاثیر طراحی گرافیک در صفحات وب سایت بیشتر از همیشه به چشم می خورد .
در مقالات قبل این موضوع را بیان کردیم که نحوه ی نمایش محتوا در وب سایت غالبا به صورت متن و تصویر است . خب حالا می توانی به شما این را بگوییم که در این جا جایگاه و حوزه تاثیر گرافیک در وب سایت را می توانیم در این عرصه درک کنیم . طراحی گرافیک وب سایت شاید به طور مستقیم بر روی جذب مخاطب و مشتری تاثیری نداشته باشد . اما قطعا به صورت غیر مستقیم تاثیر خود را بر فزایش بازدید کاربران و جذب مخاطبان می گذارد .
ایا گرافیک تنها نقش تزئینی و جانبی دارد ؟
قطعا جواب این سوال نه می باشد و گرافیک فقط نقش تزئینی و جانبی در این زمینه ندارد . اولین تاثیر طراحی گرافیک در صفحات وب سایت باید این باشد که دسترسی نظم دهی به محتوا را در اختیار قرار دهد . بعد از گذشت از این موضوع حال می تواند به جنبه های تزئینی نیز بپردازد . نوع و سایز فونت ها، رنگ ها، نحوه چینش محتوا و طراحی علائم باید با در نظر گرفتن محدودیت های برنامه نویسی و در راستای هدف اصلی وب سایت قرار بگیرند .
منظور از این که باید محدودیت های برنامه نویسی را نیز در نظر گرفت این نیست که هر گرافیستی باید در این زمینه مهارت داشته باشد . از ان جایی که این موضوع نیاز به دانستن زبان های برنامه نویسی دارد، این کار را به عهده ی گرافیست نمی گذارند . گرافیست ها اغلب از دیزاین به شیوه کد نویسی روی گردانند و در مقابل مهندسان کامپیوتر و برنامه نویسان وب، بدون توجه به اهمیت موضوع، خود طراحی صفحات را به عهده می گیرند .
چرا برخی از سایت ها گرافیک پایینی دارند ؟
دلیل ان بر می گردد به این موضوع که حوزه ی کاری طراحان وب سایت و طراحان گرافیک وب سایت از هم جدا است . حوزه ی کاری و دغدغه مهندسان وب شیوه های برنامه نویسی و استفاده از پایگاه های داده است . این گونه است که اکثر وب سایت های طراحی شده از لحاظ سیستم برنامه نویسی در سطح قابل قبولی قرار دارند . اما از نظر استاندارد سازی نحوه ی نمایش محتوا و طراحی گرافیک در حد بسیار ضعیفی قرار دارند .
سایت های طراحی شده توسط گرافیست ها درست است که به صورت محدودی طراحی می شوند اما خالی از نکات کلیدی و کاربردی در حوزه برنامه نویسی هستند و غالبا حجم زیادی برای دانلود می گیرند . برای مثال در چند سال اخیر و با گسترش روز افزون وب سایت های دولتی، شاهد سطح گرافیکی بسیار پایینی در اکثر این گونه وب سایت ها هستیم .
همان طور که در بالا توضیح دادیم دلیل این بر می گردد به این که مسئولان معمولا طراحی و راه اندازی وب سایت را به متخصصان حوزه برنامه نویسی وب می سپارند . اما از اهمیت گرافیک سایت و طراحی وب غافل می مانند . به طوری که بسیاری از کاربران اینترنت هنگام مراجعه به این گونه وب سایت ها دچار نوعی تشویش بصری می شوند .
ادامه ی این مطلب را حتما در مقاله ی بعدی دنبال کنید . . .
امیداوریم که از مطالب ارائه شده در زمینه ی تاثیر طراحی گرافیک در صفحات وب سایت راضی باشید . حال اگر برای طراحی سایت و یا گرافیک وب سایتتان قدمی بر نداشته اید، لطفا با شماره تلفن های موجود در وب سایت دهکده وب تماس بگیرید . ما در شرکت طراحی و توسعه ی سایت دهکده وب با تیم پشتیبانی و مشاوره ی خود اماده ی کمک به شما هستیم .
از زمانی که برای مطالعه ی این مقاله گذاشتید از شما ممنونیم . اگر از مطالب لذت برده اید به دیگر مقالات ما در زمینه طراحی سایت و سئوی سایت سر بزنید . همچنین اگر مطالب برای شما مفید بود از شما درخواست میکنیم تا ان را با دوستانتان نیز به اشتراک بگذارید . در صورتی که احساس کردید مطلب کامل نیست و یا این که شما موارد دیگری را هم می دانید ما را مطلع کنید .
هنوز دیدگاهی ثبت نشده!