051 3894 5808
0915 435 6018
دهکده وب
طراحی سایت » سئو و بهینه سازی سایت » بازاریابی دیجیتال » آشنایی با ویژگی های یک وب سایت مناسب بخش 1
آشنایی با ویژگی های یک وب سایت مناسب بخش 1
بازاریابی دیجیتال, طراحی سایت 25 آگوست 2019

آشنایی با ویژگی های یک وب سایت مناسب بخش 1

پرستو بخشی پرستو بخشی

آشنایی با ویژگی های یک وب سایت مناسب بخش 1

در مقالات قبلی راجب به دیجیتال مارکتینگ و روش های آن توضیحاتی را خدمت شما کاربران عزیز ارائه دادیم . یکی از کار هایی که باید برای وارد شدن به دنیای دیجیتال مارکتینگ انجام دهیم این است که در اینترنت حضور داشته باشیم . اولین گزینه ای که راحت تر نیز هست راه اندازی یک وب سایت است که به کمک آن می توانید در دنیای اینترنت جایی برای خود اختصاص دهید . موضوعی که در این مطلب می خواهیم به آن بپردازیم معرفی ویژگی های یک وب سایت مناسب است . اما چرا باید راجب به این موضوع صحبت کنیم ؟

مگر طراحی و راه اندازی یک وب سایت تمام ماجرا نیست ؟ یعنی چه کار های دیگری باید انجام داد ؟ آیا هر وب سایتی که برای کسب و کار خود طراحی می کنید باید دارای ویژگی های خاصی باشد ؟ این ویژگی ها چه مواردی هستند ؟ در ادامه شما را با این ویژگی ها و امکانات آشنا می کنیم . به طور کلی 9 ویژگی مهم وجود دارد که هر 9 تای آن را برای شما در طی دو بخش ارائه می دهیم . اما باید بدانید که امکانات و ویژگی ها تنها به این 9 مورد ختم نمی شوند . البته موارد دیگر تاثیر کمتری دارند و همان طور که گفته شد این 9 مورد مهم ترین ویژگی های یک وب سایت خوب سایت .

ویژگی های یک وب سایت کامل

ویژگی های یک وب سایت
  • URL وب سایت یا همان آدرس سایت را به درستی انتخاب کنید .
  • سعی کنید طراحی وب سایت و سازمان دهی آن را به صورت کاربر پسندانه انجام دهید .
  • اطمینان حاصل کنید که مطالب درون وب سایت از خوانایی مناسبی برخوردار است .
  • اطمینان حاصل کنید که کاربران و بازدید کنندگان خیلی راحت و سریع می توانند به مطالب مورد نظرشان در وب سایت دسترسی داشته باشند .
  • سعی کنید در وب سایتتان از محتوا های جذاب و باکیفیت و همچنین تیتر های جذب کننده برای کاربران استفاده کنید .
  • صفحه اصلی هر وب سایت اهمیت ویژه ای دارد پس برای کاربران دکمه هایی را ایجاد کنید تا به راحتی به صفحه اصلی بازگردند .
  • سرعت بالا در اینترنت حرف اول را می زند پس اگر می خواهید کاربرانتان را راضی کنید از بارگذاری سریع صفحات خود مطمئن شوید .
  • کاربران از دستگاه های متفاوتی برای استفاده از اینترنت بهره می برند پس مطمئن شوید که وب سایت شما در تمامی این دستگاه های نمایش مناسبی دارد .
  • زمانی که یک وب سایت را طراحی می کنید باید تمامی عناصر شما دارای یکپارچگی باشند .

در این بخش تنها شرح 4 ویژگی اول می پردازیم و برای مطالعه ی ادامه ی این ویژگی ها تنها کافی است اینجا کلیک کنید تا به مطلب بعدی هدایت شوید .

URL وب سایت یا همان آدرس سایت را به درستی انتخاب کنید .

بعد از این که شما ایده و طرح اصلی وب سایتتان را ایجاد کردید، حال یا خودتان به تنهایی و یا این که به کمک یک شرکت مناسب و معتبر طراحی سایت، قدم بعدی که باید بردارید انتخاب یک نام مناسب برای وب سایتتان است . مهم ترین دلیلی که انتخاب یک نام درست را به یک تصمیم مهم و سخت تبدیل کرده است این موضوع است که بعد از گذشت مدتی این نام به برند شم تبدیل می شود و کاربران و مشتریانتان شما را با این نام می شناسند و جست و جو می کنند .

نکاتی را باید در این زمینه مد نظر داشته باشید که در ادامه آن ها را با هم مرور می کنیم .

آدرس وب سایت

نامی که انتخاب می کنید باید کوتاه باشد و همچنین باعث ماندگار در ذهن کاربران و مشتریان شود .

به عنوان مثال نام های زیر را در نظر بگیرید :
نام هایی مانند، HubSpot، WordPress، Twitter، Facebook و … .
اختصار و به‌ یاد ماندنی بودن نام این سایت‌ ها، آن‌ ها را به یک برند تبدیل می‌ کند . اما نکته مهمی که همیشه باید آن را به خاطر داشته این است که در نظر داشته باشید که همواره کلمات کامل نسبت به کلمات اختصاری در ذهن کاربر به‌ یاد ماندنی‌ تر خواهد بود .

نامی که برای دامنه ی خود انتخاب می کنید باید در بر دارنده ی نام برند شما باشد .

به‌ عنوان‌ مثال :
نام دامنه شرکت مایکروسافت، Microsoft.com است .

تلفظ نام دامنه وب سایتتان باید ساده و صریح باشد و همچنین از نظر املایی به گونه‌ های متفاوت قابل نوشتن نباشد .

به عنوان مثال :
مثلا نام وب سایت شما baroon است، کاربر ممکن است آن را به شکل barun نیز وارد کند .

سعی کنید از کلمات کلیدی وب سایتتان برای نام دامنه آن استفاده کنید .

به عنوان مثال :
اگر هدف سایت شما فروش آنلاین باشد، کلمه shopping بسیار کاربردی است .
اگر محتوای وب‌ سایت شما با تکنولوژی در ارتباط است، استفاده از کلمه Tech بسیار مناسب خواهد بود .

نامی منحصر به فرد و خلاقانه انتخاب کنید .

از اعداد و خطوط ربط در آدرس و نام اصلی وب‌ سایت استفاده نکنید .

نامی که برای آدرس وب سایت انتخاب می کنید باید مشخص‌ کننده ماهیت کسب‌ و کارتان باشد .

پسوند دامنه

علاوه بر نام دامنه، پسوند نیز نوع فعالیت سایت شما را مشخص خواهد کرد .
پسوند های مهم عبارت اند از :

  • (Com (commercial تجاری
  • (Net (network شبکه
  • (Org (organization سازمانی
  • (Info (information اطلاعاتی
  • (Gov (government دولتی
  • (Edu (education آموزشی
  • (TV (television کانال تلویزیونی
  • (Biz (business کسب‌ و کار و تجاری

معرفی ابزار های انتخاب دامنه وب سایت :

به کمک ابزار های موجود در اینترنت می توانید در انتخاب نام دامنه وب سایتتان یک قدم جلو باشید . همچنین می توانید از آزاد بودن آن نام آگاهی پیدا کنید و بهترین اسم را برای دامنه خود انتخاب نمایید . برخی از این ابزار ها نام‌ های پر طرفدار را به مزایده می گذارند و به فروش می‌ رسانند . حتی می توانید به کمک این ابزار های نام دامنه‌ های منسوخ‌ شده را نیز خریداری کنید .

در صورتی‌ که آدرس نام برند شما قبلا خریداری‌ شده باشد، این ابزار ها نام‌ هایی مشابه و با ویژگی‌ های مناسب را پیشنهاد می‌ دهند . برخی از این ابزار ها عبارت اند از :

https://iranhost.com (مناسب برای وب‌ سایت‌ های.ir)

http://www.leandomainsearch.com
http://www.panabee.com

سعی کنید طراحی وب سایت و سازمان دهی آن را به صورت کاربر پسندانه انجام دهید .

طراحی و سازمان‌ دهی کاربر پسند که به آن User friendly نیز گفته می شود اهمیت زیادی دارد . یک وب سایت خوب وب سایتی است که طراحی درست و اصولی داشته باشد . زمانی که یک وب سایت یک طراحی اصولی دارد کاربر راحت می تواند با آن کار کند و به موضوع مورد نیازش دست پیدا کند . در واقع طراحی یک وب سایت خوب باید کاربر را به بازگشت و استفاده مجدد از آن ترغیب کند . همچنین او را به یک مشتری همیشگی تبدیل کند .

راه اندازی وب سایت

ویژگی‌ های یک طراحی خوب شامل موارد زیر است :

در تمامی صفحات وب سایت باید به کاربران محتوای مفید و مرتبط و با کیفیت ارائه دهید . دلیل آن هم این است که کاربر همواره به صفحه اصلی مراجعه نمی‌ کند . بلکه در اغلب موارد از طریق یک لینک مستقیم در ایمیل یا صفحات اجتماعی به یکی از صفحات فرعی وب‌ سایت منتقل می‌ شود .

هدایت های واضح و دقیق کاربر به گزینه های مورد نظر از اهمیت بالایی برخوردا است . سعی کنی این کار ها را حتما از طریق لینک‌ های مستقیم یا منوی هدایت که در بالا ی صفحه قرار دارد انجام دهید . این کار را باید به گونه ای انجام دهید که تمامی اطلاعات مهم به‌ راحتی از طریق این روش ها قابل‌ دسترسی باشند . اما دقت کنید که منوی خود را زیادی شلوغ نکنید و از یک دسته بندی دقیق و اصولی پیروی کنید . زیرا دسته‌ بندی مناسب مطالب وب‌ سایت از جمله مهم‌ ترین عوامل جذب کاربران است .

اگر از فرم ها در وب سایتتان استفاده می کنید آن ها را در مکان هایی قرار دهید تا در دید کاربران باشد و آن ها مجبور به گشتن و پیدا کردن آن ها نباشند . برخی فرم ها مانند فرم تماس می‌ تواند مشتریان بالقوه را تشویق به نوشتن نام، آدرس ایمیل و سایر اطلاعات کند . داشتن این اطلاعات در مراحل بعدی دیجیتال مارکتینگ می تواند بسیار کمک کننده باشد . در مقالات بعدی به این گزینه بیشتر می پردازیم .

اگر بتوانید محتوای های باکیفیت ارائه دهید می توانید به آن به عنوان یک راه دیگر برای کسب درآمد فکر کنید . این موضوع مربوط به حوزه تبلیغات می شود و اگر در بازار کار هستید حتما می دانید که حضور در حوزه تبلیغات تا چه اندازه می تواند برای شما درامد زا باشد .

بخشی از سایت را برای ارسال نظر، پیشنهاد، انتقاد و … در نظر بگیرید .

تجربه کاربری و رابط کاربری

موارد دیگر طراحی وب سایت

برخی موارد دیگر نیز هستند که مربوط به طراحی تجربه کاربری یا همان UX و طراحی رابط کاربری با همان UI مربوط می شود و کمی تخصصی تر هستند . برای آشنایی بیشتر با این موارد به شما پیشنهاد می کنیم که از مطالب ارائه شده ی زیر دیدن کنید :

  • برای مطالعه ی مطلب ” تجربه کاربری چیست؟ ” می توانید اینجا کلیک کنید و از مطالعه آن لذت ببرید .
  • برای مطالعه ی مطلب ” 200 نکته ی طلایی سئو – بخش6. تجربه کاربری ” می توانید اینجا کلیک کنید و از مطالعه آن لذت ببرید .
  • برای مطالعه ی مطلب ” معرفی بهترین ابزار های طراحی رابط کاربری ” می توانید اینجا کلیک کنید و از مطالعه آن لذت ببرید .
  • برای مطالعه ی مطلب ” تفاوت طراحی رابط کاربری و طراحی تجربه کاربری ” می توانید اینجا کلیک کنید و از مطالعه آن لذت ببرید .
  • برای مطالعه ی مطلب ” معرفی مهم ترین نکات طراحی رابط‌ کاربری بخش1 ” می توانید اینجا کلیک کنید و از مطالعه آن لذت ببرید .

اطمینان حاصل کنید که مطالب درون وب سایت از خوانایی مناسبی برخوردار است .

طبق آمار و تحقیقات آنجام شده کاربران و بازدید کنندگان وب‌ سایت‌ ها درواقع چیزی نمی‌ خوانند بلکه از طریق مرور کلمات کلیدی، متن را اسکن می‌ کنند . درنتیجه باید به نکات زیر در حین نوشتن محتوای وب‌ سایت توجه کنید که :

  • پاراگراف های طولانی ایجاد نکنید و در عوض از تیتر های مناسب استفاده کنید تا آن ها بتوانند راحت تر مطلب مورد نظر خود را پیدا کنند .
  • استفاده کردن از تصاویر در بین متون بسیار مفید است زیرا باعث می شود تا آن موضوع بیشتر در خاطر کاربران بماند .
  • فونت مناسب همیشه یک موضوع مهم و بسیار تاثیر گذار بوده است . حتما از فونت مناسب برای بخش های مختلف وب سایتتان استفاده کنید . توصیه ما به شما این است که همه ی مطالب وب‌ سایت و صفحات فرود برند خود را با یک فونت مشخص و از پیش انتخاب‌ شده بنویسید .
  • از تکنیک‌ های قالب‌ بندی مانند سر فصل‌ ها و پررنگ کردن نوشته‌ ها برای افزایش قابلیت اسکن کردن چشم، استفاده کنید .
  • نکته ی دیگری که باید حتما رعایت کنید این است که برای سهولت در خواندن نوشته‌ ها، کنتراست بین پس‌ زمینه و وب‌ سایت را حفظ کنید تا چشم کاربر از خواندن نوشته خسته نشود و روند خواندن مطالب را ساده‌ تر کند .

مثال …

در مورد گزینه ی بالا مایلم تا مثالی را خدمتتان عرض کنم . مثلاً :

رنگ نوشته های شما سیاه است اما پس‌ زمینه شما سفید است، این انتخاب یک انتخاب مناسب و درست است . باید بدانید که انتخاب رنگ به‌ اندازه انتخاب محتوای وب‌ سایت مهم است . پس سعی کنید تا حد امکان از رنگ‌ های تیز مانند سبز یا زرد و در کل رنگ های نئونی استفاده نکنید . هنگامی‌ که می‌ خواهید بهترین آیتم خود را ارائه دهید، بهتر است از طرح و رنگ ساده استفاده کنید تا آن محصول جلوه بیشتری داشته باشد .

اما اگر قصد دارید چندین آیتم را به‌ صورت هم‌ زمان ارائه کنید، یک طراحی پویا بیشتر به کار شما می‌ آید . به‌ عنوان‌ مثال Apple، به دلیل طراحی ساده آن توجه شما را تنها به یک قسمت خاص جلب می‌ کند و در مقابل Asos، یک وب‌ سایت پویا است که چندین بخش و آیتم را ارائه می‌ دهد .

طراحی سایت

اطمینان حاصل کنید که کاربران و بازدید کنندگان خیلی راحت و سریع می توانند به مطالب مورد نظرشان در وب سایت دسترسی داشته باشند .

وب سایت شما باید به گونه ای باشد که کاربران به‌ سرعت و با کم ترین تلاش آن چه را که می‌ خواهند به دست آورند . بدین منظور به شما توصیه می کنیم تا نکات زیر را رعایت کنید :

منو های وب سایت باید ساختار و دسته‌ بندی درستی داشته باشد و به‌ راحتی در دسترس کاربران باشد تا از سردرگم شدن آن‌ ها جلوگیری شود .

منوی جهت‌ دهی را باید در بالای صفحه قرار دهید .

وجود بخشی برای جست‌ و جو یک نیاز ضروری است و به کاربران این امکان را می‌ دهد که با سرعت بیشتری به مطلب مورد نظر خود دسترسی پیدا کنند .

گزینه‌ های خانه، درباره و تماس و سؤالات متداول و سایر لینک‌ ها را باید در پایین همه صفحات قرار دهید .

سخن پایانی …

راه اندازی یک وب سایت خوب و کامل که کاربر پسندانه نیز باشد کار ساده ای نیست و به شما پیشنهاد می کنیم طراحی وب سایتتان را به یک شرکت معتبر و کار بلد بسپارید تا متخصصان و طراحان آن ها تمامی اصول صحیحی طراحی را بر روی وب سایت شما پیاده سازی کنند .

در صورت رضایت از این مطلب خواهشمندیم که این مطلب را به دوستان خود به اشتراک بگذارید . اگر احساس کردید که مطلب کامل نیست و یا شما اطلاعات مفید تری دارید لطفا ان را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید . اگر به دنبال قالب زیبا و جذاب برای طراحی وب سایتان می گردید به لینک زیر مراجعه کنید و جذاب ترین و باکیفیت ترین قالب های وردپرسی را دانلود کنید .

به شما توصیه می کنیم تا به دیگر مطالب سایت ما که در زمینه های زیر می باشد نیز سر بزنید :

در نهایت امیداوریم که از مطالب ارائه شده در باره ” آشنایی با ویژگی های یک وب سایت مناسب ” راضی باشید .

به اشتراک بگذارید!
پرستو بخشی

پرستو بخشی

پیشنهاد میکنیم مطالب زیر را هم بخوانید.
محدودیت های طراحی سایت

محدودیت های طراحی سایت

مانند هر فعالیت دیگری طراحی وب سایت نیز دارای محدودیت هایی است این محدودیت های طراحی سایت کار را کمی برای طراحان وب سایت سخت می کنند و حتی در مراحلی آن ها را نا امید و دلسرد می کند . این اتفاق اغلب برای طراحانی می افتد که قبلا بر روی کاغذ طراحی می […]

طراحی سایت داروخانه

طراحی سایت داروخانه

یکی دیگر از مراکز درمانی که در جامعه ی پزشکی و هم چنین برای بیماران اهمیت زیادی دارد، داروسازی ها و داروخانه ها هستند . در این زمینه رضایت مندی بیماران از توسعه ی خدمات درمانی داروخانه ها و داروسازی ها اهمیت زیادی دارد . بدین جهت نیز برای ارتقای پاسخ گویی و جلب رضایت […]

طراحی سایت اموزشگاه رانندگی بخش3

طراحی سایت اموزشگاه رانندگی بخش3

طراحی سایت اموزشگاه رانندگی می تواند مزایای زیادی را هم برای کاربران و مراجعه کنندگان و هم برای صاحبین وب سایت ها و اموزشگاه ها داشته باشد . امروزه ما نمی توانیم وجود اینترنت و وابستگی زندگیمان را به ان انکار کنیم . تنها می توانیم خودمان را با ان همراه کنیم و حتی از […]

تفاوت های گرافیک وب سایت با گرافیک چاپ . قسمت اول

تفاوت های گرافیک وب سایت با گرافیک چاپ . قسمت اول

گرافیک به معنی ترسیم و نگارش است و به معنای آنچه مربوط به طرح زدن و طراحی است، می شود، استفاده از رنگ ها، فرم ها یا همان اشکال و استفاده از فونت ها و نوشتار ها و همچنین استفاده از تصاویر آماده، همان چیزی است که گرافیک را به وجود می آورد . گرافیک […]

هنوز دیدگاهی ثبت نشده!

دیدگاه خود را درباره این مطلب ارسال کنید!

خبرنامه دهکده وب

در خبرنامه دهکده وب عضو شوید و مطالب مفید را در ایمیل خود دریافت کنید.